Kilenc órát várt a kórházban a magyar válogatott focista

Szalai Ádám; Dzsudzsák Balázs Magyarország Lettország vb selejtező Riga
Riga, 2016. október 10. Vida Máté, Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs (b-j) ünnepli a csapat győzelmét a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének B csoportjában játszott Lettország - Magyarország mérkőzés végén a rigai Skonto Stadionban 2016. október 10-én. A magyar válogatott 2-0-ra győzött. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Szombaton vakbélgyulladással műtötték Vida Mátét, a Vasas háromszoros válogatott középpályását, aki alig várja, hogy – körülbelül négy hét múlva – visszatérhessen a pályára.

Vida Máté szerdán, azaz ma lett 21 éves, ám biztos, hogy nem ilyen körülmények között szerette volna megünnepelni a születésnapját – a labdarúgó jelenleg a szombati vakbélműtétje után lábadozik.

A középpályásnak szinte az egész téli felkészülést ki kellett hagynia, mert úgy tűnt, térdsérülése van, később kiderült, hogy lúdtalp okozta gyulladás miatt érzett fájdalmat.

"Péntek délelőtt 11 óra körül kezdődött: minden előzmény nélkül erős görcsöt éreztem a hasamban, szinte kúsztam-másztam a fájdalomtól. Azt sem tudtam, mit csináljak, és bár bevettem egy fájdalomcsillapítót, nem javult a helyzet. Valahogy elmentem a délutáni tréningre,

– mesélte a Nemzeti Sportnak a kálváriájáról.

Balra Vida Ádám a lettországi magyar győzelem után Forrás: MTI/Kollányi Péter

De ő nem akarta kihagyni az edzést, mert úgy volt, hogy szombaton, Mezőkövesden újra játszhat. "Valahogy végigcsináltam a gyakorlást, majd anélkül, hogy megfürödtem volna, elmentem az ügyeletre, ahonnan beküldtek a kórházba.

Szombat délelőtt megoperáltak, és finoman fogalmazok, ha azt mondom, a műtétet követő nap nem volt túl kellemes."

Vida Máté most arra számít, hogy hamar meggyógyul, és négy hét múlva ismét pályára léphet.