Újabb sztárjátékos állt be Juan Mata kezdeményezése mellé

FC Rot-Weiss Erfurt vs TSG 1899 Hoffenheim FC Rot-Weiß Erfurt FOOTBALL soccer
Hoffenheim's Serge Gnabry seen at the German DFB Cup first round soccer match between FC Rot-Weiss Erfurt and TSG 1899 Hoffenheim at the Steigerwald Stadium in Erfurt, Germany, 12 August 2017. Photo: Thomas Eisenhuth/dpa-Zentralbild/ZB
Vágólapra másolva!
A Manchester United spanyol játékosa, Juan Mata még 2017 nyarán jelentette be, hogy fizetésének egy százalékát jótékony célokra adományozza és szeretné ha ehhez minél több játékostársa csatlakozna.

Ha nem is elképesztő sebességgel, de szép lassan csatlakoznak a játékosok Mata kezdeményezéséhez.

A 29 éves középpályás a Common Goalnak utalja át a pénzt, melyet a világszerte alapítványokat támogató streetfootballworld nevű szervezet működtet.

Serge Gnabry jelenleg a Hoffenheim játékosa Forrás: Picture-Alliance/AFP/Thomas Eisenhuth

Ha valaki azt gondolná, hogy az egy százalék az semmi, az téved. Mata fizetése évi hét millió font, aminek az egy százaléka 70 ezer, ez pedig több, mint 23 millió forintnak felel meg.

"Olyan dologra vállalkozom, amely reményeim szerint megváltoztatja a világot, még ha csak kis mértékben is" - mondta anno Mata, aki egy Indiában tett látogatás után határizta el, hogy megpróbál segíteni.

A kezdeményezéshez azóta csatlakozott az olasz Giorgio Chiellini, Mats Hummels, az amerikai Alex Morgan és Megan Rapinoe, most pedig a német válogatott, a korábbi Arsenal-játékos jelenleg a Bayernhez tartozó, de a Hoffenheimet erősítő Serge Gnabry ajánlotta fel segítségét.