Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem Ronaldo, hanem a Manchester City volt igazán szexi

Horizontal
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo smiles during the UEFA Champions League group H football match Real Madrid CF vs Tottenham Hotspur FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on October 17, 2017. / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
A Real Madrid hazai pályán csak 1–1-es döntetlent játszott a Tottenhammel a Bajnokok Ligája H-csoportjának rangadóján. Zinédine Zidane csapatának most már hetek óta botrányos a helyzetkihasználása, de a francia edző egyelőre nem aggódik. Az angolok megint kitettek magukért, a Manchester City és a Liverpool is nyert, utóbbi ráadásul történelmi győzelmet aratott Mariborban. BL-összefoglaló.

„Nem kellene aggódnia?” – kérdezték Zidane-t néhány hete. „Nem, nem hiszem” – mondta. A Real az első három hazai bajnokiját nem tudta megnyerni, ikszelt a Levantéval (1–1) és a Valenciával (2–2), majd kikapott a Betistől (0–1).

A három meccsen összesen 80 lövése volt a csapatnak.

„Talán tavaly volt néhány győzelmünk, amit nem érdemeltünk meg. Idén megfordultak a dolgok. Van úgy, hogy a labda nem akar bemenni.” 2016. április 30. és 2017. szeptember 20. között mindig bement. 73 meccsen nyolc különböző ország 35 különböző csapata próbálta megúszni kapott gól nélkül, hiába. A sorozat a Betis ellen szakadt meg.

Zidane egyelőre nem aggódik Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Benzema nem Real-szint

A BL-ben 40 hazai meccse mindig szerez legalább egy gólt a Real, de a Tottenham ellen például 20 lövésre volt szükség ehhez. És az az egy is tizenegyesből jött. „Jól játszottunk, helyzeteket dolgoztunk ki, kapufánk is volt, de Lloris nagyszerűen védett – értékelt Zidane. – Elégedett vagyok. Nem a döntetlennel, hanem a hozzáállással, hogy akartuk a győzelmet.”

Cristiano Ronaldónak nyolc lövése volt a meccsen, de ha valakit elő lehet venni, akkor az Karim Benzema. A francia csatár az ötödik percben üres kapus ziccert rontott, majd a második félidő elején három méterről belefejelte a labdát Llorisba. Gary Lineker nem is kegyelmezett neki Twitteren:

A srác közülünk

Azon az estén, amikor a Tottenham legutóbb a Bernabéuban járt 2011-ben,

Harry Kane öt percet játszott a harmadosztályú Leyton Orientben.

A mostani Real–Tottenham-meccset viszont már úgy harangozták be, mint Kane és Ronaldo párharcát: 2017-ben mindkét játékos 43 gólt rúgott, Ronaldo most már 44-et. Ha definiálni kellene Kane-t, talán ez állna a legközelebb a valósághoz:

a képességeit tekintve semmiben nem a legjobb a világon, viszont mindenben átlag feletti.

„Harry Kane, egy közülünk” – ahogy azt a négyezer angol szurkoló is énekelte a meccs alatt.

A rendszer az egyén ellen dolgozik

Azt mondják, Kane egyik nagy erénye a munkabírása, Mauricio Pochettino pedig pont erre épített a Real ellen. A Tottenham az angol bajnokikkal ellentétben a BL-ben nem dominálja a meccseket, átlagban csak 43 százalékot birtokolja a labdát. „Néha fel kell adnod a stílusodat, hogy sikeres legyél” – mondta az argentin edző a Dortmund legyőzése után. A Real ellen ugyanezt csinálta a csapat, labda nélkül 5-3-2-t védekezett, amivel azonban a legveszélyesebb emberét, Kane-t távol tartotta az ellenfél kapujától.

Az angol csatárnak három lövése volt, miközben a Premier League-ben 6,3-szor próbálkozik meccsenként.

Kane és Ronaldo fej-fej mellett rugdossa a gólokat 2017-ben Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A meccslabdát viszont ő hagyta ki 1–1-nél. „Nem hibáztam. Megcsináltam a helyet magamnak, oda lőttem a labdát, ahová kellett, de a kapus ujjheggyel kipiszkálta. Ilyen a foci. Néha ad, néha elvesz” – nyilatkozta a csatár a BT Sportnak.

„Az volt a célunk, hogy megnehezítsük a Real dolgát, úgy gondolom, hogy ez sikerült – mondta Pochettino. –

Az edző sem tudta, mi folyik a pályán

A Manchester City–Napoli-meccs előzetesen is szexi focit ígért, a két csapat összesen 55 gólt lőtt a bajnokságban, vagyis meccsenként több mint hármat. Az angolok már 13 perc után kettővel vezettek, Maurizio Sarri nem is igazán tudta, hogy mi történik a pályán. „Nem működött a letámadásunk, túl sok helyet hagytunk nekik, és megbüntettek minket. Utána viszont feljavultunk, és egy órán át ugyanazon a szinten játszottunk, mint a City” – nyilatkozta az olasz edző.

„A Napoli egy kivételes csapat. Az egyik legjobb, amellyel valaha találkoztam – dicsérte az ellenfelet Pep Guardiola. –

Végre működik a tiki-taka Forrás: AFP/Oli Scarff

A City zsinórban a tizedik meccsét nyerte, és minden sorozatot figyelembe véve övé a legjobb gólkülönbség (+33) az öt topbajnokság csapatai közül. Guardiola szerint nem változott semmi tavaly óta, egyszerűen csak bemennek a helyzetek. „Amióta itt vagyok, az a célom, hogy a saját játékunkat játsszuk minden meccsen. Rengeteget fejlődtünk, most már megvan bennünk a gyilkos ösztön.”

Döngették a mellüket, de pofáraesés lett a vége

A Liverpool története legnagyobb arányú idegenbeli győzelmét aratta nemzetközi kupameccsen: a nem épp jó helyzetkihasználásáról híres csapat 7–0-ra verte a szlovén Maribort. A meccs után Jürgen Klopp természetesen elégedetten nyilatkozott: „Nem tudtam a rekordról. Párszor már beszéltünk róla, hogy milyen csodálatos történelme van a klubnak, jó érzés hozzá tenni a magunkét. A meccs előtt kezembe került az egyik újság, én nem értettem, de megkérdeztem az egyik kollégámat, hogy mi van oda írva.

A 0–7 nem csak a Liverpool történetében egyedülálló,

korábban még egyetlen angol csapat sem nyert idegenben ekkora különbséggel a BEK/BL-ben.

A Liverpool ráadásul lépéselőnybe került a csoportelsőséget illetően, miután a Sevilla meglepetésre 5–1-re kikapott a Szpartak Moszkva otthonában. Az andalúz csapatnak ez volt a legnagyobb veresége a BL-ben.

A Lipcse történetének első BL-győzelme

Ne menjünk el szó nélkül a Lipcse-Porto (3-2) meccs mellett sem. Már csak azért se tegyük ezt, mert a német csapat kapujában Gulácsi Péter állt.

Aki, bár két gólt kapott, mégis győztesként vonulhatott le a pályáról.

A 3-2-es végeredmény már a szünetre kialakult.

A Porto spanyol kapuslegendája, Iker Casillas csak a kispadon kapott helyet a lipcsei BL-mérkőzésen Forrás: AFP/Robert Michael

A Porto kapujában nagy meglepetésre nem a spanyol legenda, Iker Casillas állt, hanem José Sá. A Leipzig első gólját pedig Willi Orban lőtte.

Eredmények
Bajnokok Ligája-csoportkör, 3. forduló, kedd:
APOEL–Dortmund 1–1 (0–0)
Feyenoord–Sahtar Donyeck 1–2 (1–1)
Manchester City–Napoli 2–1 (2–0)
Maribor–Liverpool 0–7 (0–4)
Monaco–Besiktas 1–2 (1–1)
Leipzig–Porto 3–2 (3–2)
Real Madrid–Tottenham 1–1 (1–1)
Szpartak Moszkva–Sevilla 5–1 (1–1)

Mindent egy helyen az Eb-ről