Vágólapra másolva!
Az MLSZ fegyelmi bizottsága kiszabta az ötödik fordulóban elkövetett vétségekre vonatkozó büntetési tételeket. A legkeményebb szankciókkal az Újpest FC-nek kell szembenéznie. 

"A fegyelmi bizottság a Honvéd–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért

(az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának, más sportszervezetnek és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása) továbbá hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért („huhogás"),

valamint tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért 1 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a nézők nélküli, zárt sportrendezvényben történő mérkőzésrendezést 1 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésre" - szól a szövetség határozata.

Nagyjából ennyi nézőre számíthatnak a DVTK ellen Forrás: Újpesti TE

A lila-fehérek így a DVTK ellen játszhatnak üres lelátók előtt. A borsodiak számára sem ismeretlen fogalom a büntetés, ezúttal a Diósgyőr–Puskás FC mérkőzéssel kapcsolatban jön majd a levél, amelyben az áll, hogy "a Diósgyőrt mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az MLSZ szidalmazása) 150 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi."

Nem úszta meg büntetés nélkül a Vasas sem, amelyik "mert a mérkőzés lefújása után nem volt biztosítva a rend a sportlétesítmény területén", ezért a soron következő bajnokin egy ellenőrt lesz köteles fogadni és fizetni az ezzel járó költségeket, ahogy a másodosztályban a Békéscsaba is.