Hemingway: Patkányoktól a bajnoki címig

BOZSIK József
Budapest, 2017. május 27. George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa és Eppel Márton gólkirály a kupával az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában játszott Honvéd - Videoton FC labdarugó-mérkőzés végén a kispesti Bozsik József Stadionban 2017. május 27-én. A Honvéd 1-0-ra győzött, ezzel megszerezte története 14. bajnoki címét.
Vágólapra másolva!
A bajnoki címet megszerzése után a Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway mesélt a múltról és a csapat jövőjéről.

A Budapest Honvéd csapata szombaton, 24 év elteltével ünnepelhetett bajnoki címet, az ünneplés közepette loemondott Marco Rossi, akit a szezon legjobb trénerének választottak.

A Sport7fő stúdiójának vendége George F. Hemingway volt, aki elmesélte mi fogadta először a Honvédnál.

Budapest, 2017. május 27. George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa és Eppel Márton gólkirály a kupával az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában játszott Honvéd - Videoton FC labdarugó-mérkőzés végén a kispesti Bozsik József Stadionban 2017. május 27-én. A Honvéd 1-0-ra győzött, ezzel megszerezte története 14. bajnoki címét. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Tizenöt éves korom óta vagyok játékvezető. Nagyon szeretem a játékosokat a közönséget, a közeget, de nem folyok bele a szakmai munkába. Az én feladatom, hogy biztosítsam a körülményeket."

Az egyik dolog, amire a legbüszkébb Hemingway, a csapat akadémiája, amely véleménye szerinte európai szintű. Meggyőződése a tulajdonosnak, hogy megfelelő infrastruktúra nélkül nem működik a labdarúgás.

Marco Rossi menni akart Fotó: Szabó Gábor - Origo

A riporteri kérdésre, hogy miért engedi el a csapat sikeredzőjét, Marco Rossit, Hemingway úr érdekes választ adott, hisz már rég tudta, hogy menni akar, és már a bajnoki cím megszerzése előtt megvolt az új edző, Erik van der Meer aláírt szerződése.

„Ő menni akart. Marco Rossi február környékén döntött, hogy elmegy. Éreztem rajta, hogy elvágyik. Azt mondta, hogy szeretne egy erősebb bajnokságba igazolni, és több pénzt keresni. Ezek után, két hónappal ezelőtt meghallgattuk az utódjelölteket, így nekünk jóval a bajnokság vége előtt megvolt az aláírt szerződésünk az új vezetőedzővel."