Nemi erőszakkal vádolják Cristiano Ronaldót

fbl Horizontal
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts after scoring during the UEFA Champions League 1st leg quarter-final football match FC Bayern Munich v Real Madrid in Munich, southen Germany on April 12, 2017. Security was ratcheted up in Munich, one day after three explosions rocked the team bus of German football club Borussia Dortmund minutes after the bus set off to a planned Champions League game against Monaco on Tuesday night (April 11, 2017). / AFP PHOTO / Christof Stache
Vágólapra másolva!
A Der Spiegel cikke szerint Cristiano Ronaldo 2009-ben megerőszakolt egy amerikai nőt Las Vegasban, és később 375 ezer dollárt (110 millió forint) fizetett azért, hogy hallgasson.

Az eset 2009. június 13-án történhetett Las Vegasban. A nő másnap az amerikai város rendőrségéhez fordult,

és nem mondott nevet,

csak egy közéleti személyről, egy sportolóról beszélt.

A felek hét hónappal később megegyeztek, állítólag kilenc ügyvéd jelenlétében. Az akkor még a 20-as éveiben lévő nő megígérte, hogy ejti a vádakat, és beszámol arról, hogy kiknek beszélt az esetről. Arra is ígéretet tett, hogy minden elektronikus vagy papír alapú bizonyítékot eltüntet. Az egyezség arra is kitér, hogy a nő, ha szeretné, levelet írhat Ronaldónak. Ez meg is történt, a levél pedig a Der Spiegel tulajdonába került.

Exklusive SPIEGEL-Recherche: Das Geheimnis des Cristiano Ronaldo - SPIEGEL ONLINE - Sport

Gott sei immer an seiner Seite. Er könne das fühlen, sagt Cristiano Ronaldo. "Da ist jemand, der mich lenkt." Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, 32, geboren in Funchal auf Madeira, getauft in der Kirche Santo António, gesegnet mit Talent. Der Weltfußballer von Real Madrid bekreuzigt sich oft nach einem wichtigen Tor oder schickt mit einer Geste Grüße in den Himmel.

A nő - akit a Spiegel Susan K.-ként említ - egy évvel az egyezség megkötése után levelet írt Ronaldónak. Egy hosszú, szomorú, hatoldalas levelet.

Ebben azt állítja, hogy Ronaldo megerőszakolta őt.

Emlékezett egy fehér rózsafüzérre, amely a futballista nyakában lógott. "Mögém ugrottál hátulról - miközben a nyakadban lógott a fehér rózsafüzér" - írta a nő, majd két kérdéssel folytatta a levelet.

A két fél közötti, peren kívüli egyezségben egyetlen szó sem esik arról, hogy mi történt a Las Vegas-i hotel hálószobájában. Azt viszont tartalmazza a dokumentum, hogy 375 ezer dollárt (110 millió forint) fizet Ronaldo azért, hogy a nő minden vádat ejtsen a focistával szemben. Ha a nő nem tartja be az egyezségben foglaltakat, akkor a pénzt vissza kell szolgáltatnia.

"Cristiano Ronaldo nem fogja engedni, hogy a hírnevén csorba essen" Forrás: AFP/Christof Stache

Az újságcikk megjelenése után Ronaldo müncheni ügyvédje megkereste a Der Spiegelt. Tagadta a vádakat, és

pert helyezett kilátásba "hamis állítások és a személyiségi jogok megsértése" miatt.

Ronaldo ügynökének, Jorge Mendesnek a cége, a Gestifute közleményben reagált a cikkre. "Az írás nem más, mint egy újságírói kitaláció. Az állítólagos áldozat nem hajlandó megjelenni, hogy megerősítse a vádakat. Az újságban közölt elbeszélések és dokumentumok aláíratlanok, a felek nem azonosíthatóak. Az ügyvédek közötti e-mail-váltások nem érintik Cristiano Ronaldót. A nő által megírt állítólagos levél pedig soha nem érkezett meg Cristiano Ronaldóhoz."

A Gestifute nyilatkozata azzal egészül ki, hogy "a Spiegel által közölt vádak hamisak, és Cristiano Ronaldo mindent megtesz, hogy bebizonyítsa igazát.

Cristiano Ronaldo nem fogja engedni, hogy a hírnevén csorba essen."

Ronaldo megint rákattant Brazília legszebb fenekére

A magyarok elleni meccs előtt szeretett volna találkozni Miss BumBummal.