Ne várj a csókkal, amíg lezuhan a repülő!

CHAPECO, BRAZIL - APRIL 4: Fans of Chapecoense cheer for their team during the Finals CONMEBOL South America Super Cup match between Chapecoense and Atletico Nacional at Arena Conda Stadium on April 4, 2017 in Chapeco, Brazil. Marcelo Zambrana / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Telt ház előtt, érzelemdús meccsen a Chapecoense 2-1-re legyőzte a vendég kolumbiai Atlético Nacionalt a dél-amerikai Szuperkupa-párharc első mérkőzésén, amelyen a brazil együttest ért decemberi repülőgép-szerencsétlenség áldozatairól is megemlékeztek.

"A Chapecoense és az Atlético örökre testvérek lesznek" – mondta a stadionban Chapeco polgármestere, a Nacional-mezt felöltő Luciano Buligon, míg kollégája, a Medellínt irányító Federico Gutierrez arról beszélt, hogy

december óta különleges kapocs köti össze a két várost.

"Chapeco most már az otthonom, Brazília az otthonom. Ez a szörnyű tragédia testvériséget teremtett közöttünk."

Forrás: AFP/Nelson Almeida

A brazil klub három játékosa és a rádiós kommentátor Rafael Henzel is szívszorító beszédet tartottak a megjelent 22 ezer néző előtt.

Ne várj, amíg lezuhan egy repülő, hogy ölelj, csókolj, és rájöjj, a szeretet mindig győz végül" – mondta Neto, a klub középhátvédje.

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Marcelo Zambrana

A két csapat mostani párharca a Recopa Sudamericanáért folyik, ugyanis az Atlético Nacional tavaly júliusban elhódította a Libertadores-kupát. A visszavágóra május 10-én kerül sor Medellínben.

Forrás: AFP/Nelson Almeida

A Chapecoense négy hónapja a Nacional elleni Copa Sudamericana-döntőre utazott, amikor repülőgépe – vélhetően a kifogyott üzemanyag miatt – röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében.

Forrás: AFP/Nelson Almeida

A klub 19 játékosa halt meg a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben.

Később a kolumbiai klub kezdeményezésére a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) a Chapecoensét nyilvánította a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.