Magyar Kupa: a Vasas fél lábbal már a döntőben van

Saglik Mahir, Czvitkovics Péter és Murka Benedek (b-j) a Vasas játékosai, foci
Debrecen, 2016. október 22. Saglik Mahir, Czvitkovics Péter és Murka Benedek (b-j) a Vasas játékosai ünnepelnek, miután gólt szereztek a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában a Debreceni VSC ellen játszott mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. október 22-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Vasas 2-0-ra legyőzte a Mezőkövesd Zsóry FC-t a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a fináléba jutás felé. A másik elődöntőben a Ferencváros 8-0-ra verte a harmadosztályú Budafokot.

Az angyalföldiek remek formában várták ideiglenes albérletükben, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban rendezett mérkőzést, hiszen az elmúlt hetekben a Videotont, a Ferencvárost és a Budapest Honvédot is legyőzték az NB I-ben, így harcban állnak a bajnoki címért. A Mezőkövesd a nyolcadik helyen áll a bajnokságban, de ha nem vigyáz, akár még kiesési gondjai is lehetnek.

Az első félidő kezdetén tompán futballoztak a csapatok és nem találtak fogást egymáson. A Vasas kapcsolt elsőként és pörgette fel a tempót, ennek előbb gólszerzési lehetőségek, majd öröm lett az eredménye: a játékrész ráadásában egy hazai szögletnél Egerszegi rántotta le Korcsmárt a nyakánál fogva, így

büntetőhöz jutott a Vasas.

Berecz Zsombor állt a labda mögé és higgadtan lőtt a kapuba, az egyszeres magyar válogatott középpályás ezzel szezonbeli harmadik Mezőkövesd elleni mérkőzésén már harmadszor volt eredményes.

A Vasas hozta a kötelezőt: kapott gól nélkül került előnybe a Magyar Kupa elődöntőjének hazai mérkőzésén Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A második félidőt ugyanott kezdte a fővárosi csapat, ahol az elsőt abbahagyta. A 49. percben Mahir Saglik fantasztikus gólpasszt osztott ki sarokkal Kulcsár Tamásnak, aki még eltolta a labdát Tomás Tujvel mellett és éles szögből az üres kapuba gurított (2-0).

A támadásban keveset mutató Mezőkövesdnek a folytatásban mennie kellett előre a továbbjutás szempontából létfontosságú idegenbeli gólért, de csak kapufáig jutottak a vendégek (a 92. percben), a túloldalon pedig Remili Mohamed növelhette volna a Vasas előnyét, de a támadó két nagy helyzetet is elpuskázott.

Így maradt a 2-0-s Vasas-győzelem, Michael Oenning együttese ezzel nagy lépést tett a Magyar Kupa döntője felé. A visszavágót három hét múlva, május 17-én rendezik Mezőkövesden.

Labdarúgó Magyar Kupa
Elődöntő, 1. mérkőzés
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Vasas–Mezőkövesd Zsóry Fc 2-0 (1-0)
Gól: Berecz (45+1.-11-es), Kulcsár (49.)

A másik elődöntőben:
Ferencváros–Budafok 8-0 (5-0)