Vágólapra másolva!
A Bayern München elleni BL-negyeddöntő első mérkőzését két góljával megfordító Cristiano Ronaldo szerint sosem kételkedtek benne azok, akik igazán szeretik őt. A Real Madrid szupersztárja németországi duplájával nemcsak nyerő helyzetbe hozta csapatát, hanem első játékosként elérte a 100 gólos álomhatárt az európai kupák történetében.

Pedig az első félidőben még a Bayern München volt nyeregben. Arturo Vidal a 25. percben fejjel vette be a Real kapuját, majd a szünet előtt büntetőt rúghatott, de nem találta el a kaput. Ez sorsfordító pillanatnak bizonyult.

A fordulás után Ronaldo gyorsan egyenlített, 659 perces BL-gólcsendjét megszakítva ezzel. A folytatásban 3 perc alatt kiprovokált két sárga lapot Javi Martíneznek, aki mehetett zuhanyozni. CR7 végül Marco Asensio gólpassza után állította be a 2-1-es végeredményt és lett az európai klubfutball első gólszázadosa.

A százados C. Ronaldo elintézte a szétesett Bayernt

Kihagyott 11-es, kiállítás és fordulat Münchenben, Zidane legyőzte mesterét.

A lefújás után a BeIn Sport riportere azt kérdezte Ronaldótól, mit szól azokhoz, akik kételkedtek benne.

„Fogalmam sincs, ki kételkedhetett bennem. Akik igazán szeretik Cristianót, sosem kételkedtek a képességeiben. Meg kell mondania, ki kételkedett bennem, mert én nem ismerek ilyen embert" – felelte a négyszeres aranylabdás portugál, aki szerint csapata nagyon jól reagált az első félidőben összeszedett egygólos hátrányra.

CR7 megint kétszer ünnepelhetett Münchenben Forrás: AFP/Odd Andersen

„Boldog vagyok, mert a csapat jól reagált a szünet után, pedig hátrányban voltunk, és nem könnyű ebben a stadionban játszani, nagyon erős a Bayern. Az első gólunk megnyugtatott minket, utána egyre könnyebb lett számunkra a mérkőzés. A győzelmünk megérdemelt, de a párharc még messze nem ért véget. Ha Vidal berúgta volna a tizenegyest, egy teljesen más mérkőzést játszottunk volna, de ilyen a foci, tele van meglepetésekkel. Ha Neuer nincs ilyen jó formában, akár több góllal is nyerhettünk volna" – értékelt Ronaldo.

Cristiano Ronaldo: a BL királya?

♦ 97 gól a Bajnokok Ligájában (rekord)
♦ 31 gólpassz a Bajnokok Ligájában (rekord)
♦ 3-szoros BL-győztes, két különböző csapattal
♦ 5-sözörös BL-gólkirály
♦ 17 gól egyetlen BL-szezonban (2013-2014)
♦ 11 gól a csoportkörben (2015-2016)
♦ 46 gól a BL kieséses szakaszában
♦ BL-nyolcaddöntők: 24 mérkőzés, 17 gól, 9 gólpassz
♦ BL-negyeddöntők: 17 mérkőzés, 17 gól, 2 gólpassz
♦ BL-elődöntők: 17 mérkőzés, 10 gól, két gólpassz
♦ BL-döntők: 4 mérkőzés, 2 gól, 1 gólpassz

A Real Madrid 2014-ig képtelen volt Münchenben legyőzni a Bayernt (9 vereség, 1 döntetlen), azóta azonban kétszer is nyert az Allianz Arénában. 2014-ben 0-4, szerda este 1-2 volt a végeredmény. Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője ennek ellenére nem teljesen elégedett.

„Csalódottak vagyunk, mert számos gólhelyzetünk volt a második félidőben a tíz emberrel játszó Bayern ellen, egy harmadik találat sokat segített volna rajtunk, de Neuer lehúzta a rolót" – értékelt a francia, aki elmondhatja magáról, hogy

edzőként megnyerte az első meccsét a Barcelona, az Atlético Madrid és a Bayern München stadionjában is.

„Persze, ha rúgtunk volna még egy gólt, a párharc akkor sem dőlt volna el" – tette hozzá gyorsan.

„Az első félidőben szenvedtünk, örülhettünk a szünetben, hogy csak 1-0 volt az állás. A büntető nem volt jogos, de ez benne van a futballban. Kétgólos hátrányban bonyolult lett volna a helyzetünk."

Zidane szerint Neuer olyan volt a kapuban, mint egy fal Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

„Szerencsésre türelmesek maradtunk és rengeteget javultunk a második félidőben, tíz ember ellen pedig már egyszerűbben ment minden.

A Bayern München olasz mestere elismerte, csapata a szerencsének is köszönheti, hogy csak két gólt kapott a második félidőben.

„A Real Madrid eldönthette volna a párharcot, de szerencsénk volt, mert nem tette, és ez nagyon fontos a második mérkőzésre nézve" – pillantott vissza és tekintett előre egyszerre Carlo Ancelotti.

Még nincs vége, üzente a Bayern-edző Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Lukas Barth

„11 emberrel képesek voltunk hátratolni a Madridot, de emberhátrányban nagyon nehéz dolgunk volt, és csak a védekezésre tudtunk figyelni. Az első félidőnk remekül alakult, 2-0-ra is vezethettünk volna, mégsem sikerült olyan eredményt elérni, amit akartunk, és ez nem jó.

– zárta rövidre mondandóját Ancelotti.

Az UEFA a mérkőzés után összegyűjtötte Ronaldo 100 európai kupagólját: