Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Maradonát végre megbüntették az Isten kezéért

TOPSHOTS Horizontal
Argentinian football star Diego Maradona reacts as he holds the name of Argentina during the official draw for the FIFA under-20 football World Cup in Suwon, south of Seoul, on March 15, 2017. The FIFA U-20 World Cup will be held in South Korea from May 20 to June 11. / AFP PHOTO / JUNG Yeon-Je
Vágólapra másolva!
Két korábbi argentin válogatott kiválóság, Diego Maradona és Pablo Aimar közreműködésével a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elkészítette a 2017-es U20-as foci-vb csoportbeosztásának sorsolását A torna május 20. és június 11. között lesz Dél-Koreában.

Maradona persze nemcsak sorsolni ment Dél-Koreába, ha már ott járt, egy barátságos mérkőzésen is pályára lépett. A futball egyik legnagyobb élő legendája lemásolta pályafutása egyik leghíresebb jelenetét, az

Isten keze gólját.

Maradona az 1986-os világbajnokság negyeddöntőjében Anglia ellen kézzel szerzett gólt, ezzel nyertek 2-1-re a végső győztes argentinok. A találat azóta is a futball történetének legvitatottabb gólja.

Ezt próbálta most lemásolni Maradona, aki kézzel még eltalálta a labdát, de nem célzott olyan jól, mint 31 évvel ezelőtt. Ráadásul most még sárga lapot is kapott a szándékos kezezésért. Ha ezt szegény angolok meglátják, biztosan ökölbe szorul a kezük.

Mindent egy helyen az Eb-ről