Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund szerda este egy tökéletesen megkomponált mérkőzésen, a Benfica 4-0-s legyőzésével jutott tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A német csapat pechére, a Barcelona eközben a BL történetének egyik legnagyobb csodáját hajtotta végre, így a két csapat szurkolóin kívül alig figyelt valaki Dortmundra.
Futballcsoda: 3-1 után a Barca-játékosok is azt mondták, vége van

Az igazat megvallva, még Dortmundban is a Barcelonára figyeltek. Thomas Tuchel, a BVB vezetőedzője a lefújás után csodálattal és rajongással beszélt arról, hogyan nézte csapatával az öltözőben a PSG elleni csodameccs utolsó perceit.

A Tuchelt kérdező riporter viccesen megjegyezte, hogy a Barca–PSG mellett a Dortmund 4-0-s sikere már-már unalmas volt. Az újságíró hallotta a Dortmund öltözőjéből kiszivárgó üvöltést, erről kérdezte a mestert.

„Mindenki megőrült az öltözőben. 4-1 volt az állás, amikor lementünk a pályáról, amikor beértem az irodámba, már 5-1 volt. Hozzá kell tennem, imádom a Barcelonát. Persze nem akarom megbántani a PSG-t, imádom Párizst is" – mesélte Tuchel, aki szemmel láthatóan még a továbbjutás és a katalánok fordításának hatása alatt volt.

„Mindenki a meccset nézte, és éreztük, hogy meg fog történni. A győzelmünktől alapból nagyon felfokozott állapotban voltunk. Jött a labda, majd hirtelen a kapuban kötött ki. Azt hittük, hogy valami különlegeset vittünk véghez a ma esti győzelmünkkel, de ezek a srácok...elnézést" – fejezte be a rövid interjút Tuchel.

Mindent egy helyen az Eb-ről