A világ legjobb kapusa a legszerényebb is

fbl Square FOOTBALL GOALKEEPER FULL LENGH ACTION
Slovenia's goalkeeper Jan Oblak during the World Cup 2018 football qualification match between Slovenia and England in Ljubljana on October 11, 2016. / AFP PHOTO / JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
Oblak-parádéval ejtette ki az Atlético Madrid a Leverkusent a Bajnokok Ligájából. A szlovén kapust agyondicsérték a csapattársai, sőt még Casillas is bókolt neki, ő azonban szerény maradt.

Jan Oblak kapus bravúrjairól beszél számos szurkoló az Atlético Madrid-Bayer Leverkusen meccs óta. Szerda este az Atleti 24 éves szlovén kapusa ritkán látható tripla bravúrt mutatott be: kivédte Julian Brandt ziccerét, majd Kevin Volland mindkét duplázását, végül kiimádkodzta Javier Hernandez lövését is.

A szinte egész meccsen elképesztő lelkesedéssel támadó leverkuseniek nem tudták végül bevenni a kaput, a 0-0 pedig az Atlético továbbjutását jelentette.

"Ezért mondjuk, hogy a világ legjobb kapusa - jelentette ki tömören Antoine Griezmann, az Atleti francia válogatott csatára. - Minden egyes meccsen bizonyítja ezt."

A főhös jóval szerényebben szólt az emlékezetes performanszáról: "Nagyon gyorsan történt minden. Néha védesz hármat, és végül nem lesz gól."

Oblak szerint a továbbjutás kulcsa az volt, hogy az Atlético remekül kivédekezte a Bayer korai rohamait. Azért a második félidőben kellettek az első meccset sérülés miatt kihagyó kapus bravúrjai is.

Oblakot ráadásul Iker Casillas, az ősi rivális Real Madrid legendás kapusa is megsüvegelte, a Twitteren egy videó kíséretében méltatta a teljesítményét.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőit péntek délben sorsolják majd.