Vágólapra másolva!
Botránytól sem mentes felkészülési mérkőzést játszott Cipruson a román élvonalban szereplő Astra Giurgiu és a magyar válogatottban szereplő Gyurcsó Ádám lengyel klubja, a Pogon Szczecin.

A Pogon 3-1-re megnyerte a találkozót, Gyurcsó Ádám keződként 83 percet játszott. Ez eddig rendben is volt, de ugyanez nem mondható el a mérkőzés játékvezetőiről, akik érthetetlen döntéseket hoztak és jogtalan büntetőket ítéltek meg.

A játékosok is megbotránkoztatta a játékvezetők ténykedése, ezért

az Astra és a Pogon is szándékosan kihagyott egy-egy tizenegyest.

A román csapattal még újra is rúgatták a látványosan elbénázott büntetőt, de a második kísérlet is kimaradt, méterekkel a kapufa mellé gurult.

A mérkőzés után a lengyel és a román sajtó is bundagyanúról számolt be, az Astra vezetőedzője, Marius Sumudica azzal vádolta meg az első félidő végén hét percet (!) hosszabbító bírót, hogy csal, mert valaki fogadott az eredményre.

A román sajtóban azóta szárnyra kapott az az információ is, hogy a játékvezetők nem a mérkőzésre előzetesen kijelölt bírók, hanem ismeretlen román játékvezetők voltak, ezzel pedig tovább erősödött a manipuláció gyanúja, amelyre szövetségi vizsgálat vár.

(via hatharom.com)