Vágólapra másolva!
A címvédő chilei válogatott nyerte a Copa Americát, miután a döntőben legyőzte a vb-ezüstérmes, tavalyi döntős argentin csapatot a tavalyi finálé visszavágóján, East Rutherfordban. Messinek megint nem jött össze. 

Copa América, döntő:
Chile-Argentína 0-0, 4-2 (büntetőkkel)

A mérkőzésen nem született gól, pedig a lehetőség bőven meglett volna rá. Az argentinok gyorsan emberelőnybe kerültek, igaz, nem sokáig játszhattak eggyel többen, mert még az első félidőben Marcos Rojo is Marcelo Diaz sorsára jutott, így 10 a 10 ellen folytatták.

A legnagyobb helyzetet Gonzalo Higuaín hagyta ki még az első félidőben, de Sergio Agüero is nagyon közel járt a gólhoz a hosszabbításban, ám Claudio Bravo óriásit védett a Manchester City csatárának fejesénél. A 0-0 után jöhettek a büntetők, amiben

Arturo Vidal és Lionel Messi is hibázott az első körben,

azonban míg a chileiek innentől minden kísérletüket gólra váltották, Lucas Biglia pedig hibázott, Chile megvédte bajnoki címét.

Lionel Messinek tehát továbbra sincs aranyérme az argentin válogatottal, Argentína pedig a legutóbbi hét döntőjét (vébé, konföderációs kupa, Copa América) elveszítette. Chile ezzel szemben 99 évet várt, hogy megnyerje a kontinenstornát, de a 100. esztendőben egyből meg is védte a címét.