Guardiola aggódik a jövője miatt a Manchester Citynél

Manchester City vs Celtic - UEFA Champions League FOOTBALL UEFA Champions League 2016 Manchester City Group C Celtic sports United Kingdom
MANCHESTER, UNITED KINGDOM - DECEMBER 06: Manchester City manager Pep Guardiola (R) gestures during their 1-1 draw with Celtic during the Champions League Group C stage soccer match between Manchester City FC and Celtic FC at the Etihad stadium in Manchester, United Kingdom on December 06, 2016. Lindsey Parnaby / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Leicester City elleni bajnoki vereség után a Manchester City edzője elmondta, még időre van szüksége, de nem tudja, hogy megkapja-e. Elmondása szerint a klubvezetés bízik benne.

A hétvégi Leicester City elleni vereség (2-4, idegenben) sorozatban a második bajnoki veresége volt a Manchester Citynek, ilyenre pedig még nem volt példa az új edző, Pep Guardiola irányítása alatt. A csapat hét ponttal van lemaradva a Premier League-et vezető Chelsea mögött, utolsó 15 meccséből (minden hadszínteret beleszámítva) csak négyet nyert meg, hazai pályán, az Etihadban pedig utoljára november 1-jén nyert – igaz, akkor a Barcelonát győzte le 3-1-re a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Pep Guardiola nincs könnyű helyzetben Forrás: DPPI/James Marsh

Érthető, hogy Guardiola ezek után korántsem nyilatkozott olyan magabiztosan a Watford elleni szerdai bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatón. Mint elmondta, a klubvezetés bízik benne, de azt határozottan közölték vele, hogy „nyerned kell”.

idézi a BBC a katalánt.

Azt ugyanakkor leszögezte, hogy magától – egyelőre – nem fog távozni Manchesterből. „Jövőre jobbak leszünk, két év múlva pedig még jobbak. De adjanak nekem időt.

Guardiola elmondta, hogy edzői pályafutása során még soha nem nézett szembe ilyen kemény kihívással, mint most, de érzi magában az erőt, hogy megküzdjön a helyzettel. Viszont, ha nem jár sikerrel, akkor önként átadja a helyét valaki másnak.

Az élő példa

Guardiola egy példát is hoz, miért éri meg türelmesnek lenni. A városi rivális United legendás szakvezetőjét, Sir Alex Fergusont hozta fel példaként, aki 1986-ban vette át a csapatot, és csak 1993-ban nyert először bajnokságot.

„Belátom, az elmúlt hónapban nem mentek jól a dolgok. De dolgoznunk kell azon, amiben hiszünk, és ezen nem fogok változtatni. Akkor is erősnek kell maradnunk, ha nem működnek a dolgok.”