Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A MU-nak tovább tart, a Citynek megszakadt a rossz sorozata

Horizontal
Manchester United's Swedish striker Zlatan Ibrahimovic leaves the pitch at the end of the English Premier League football match between Manchester United and Burnley at Old Trafford in Manchester, north west England, on October 29, 2016. / AFP PHOTO / OLI SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Három-három nyeretlen meccs után a vörösök csak 0-0-t játszottak hazai pályán a Burnley ellen, míg Guaridola csapata két duplázójának köszönhetően simán nyert Birminghamben.

A forduló előtt a tabellát vezető Manchester City a West Bromwich Albionhoz látogatott és fél óra elteltével már 2-0-ra vezetett köszönhetően a meglehetősen jó formát futó, és már hét bajnoki gólnál járó Sergio Agüero révén.

Ez volt Sergio Agüero második gólja:

A második félidőben a csapat egyik nyári szerzeménye, Ilkay Gündogan duplázott, aki Agüero első találata előtt gólpasszt is adott – ilyenre legutóbb még idén januárban volt példa a részéről. Győzelmével a City visszavette a vezetést a délután nyerő Arsenaltól.

A másik manchesteri csapat, a United hazai pályán fogadta a Burnley-t, és a nyomasztó fölény ellenére – 37-szer lőttek kapura Mourinho játékosai, ilyen ágyútüzet a 2003-2004-es szezonban vezettek elő utoljára – sem tudtak betalálni.

Zlatan Ibrahimovic hatodik bajnokiján maradt gól nélkül

– ilyen borzalom legutóbb még 2007 decemberében az Inter játékosaként esett meg vele. De a meccs leglátványosabb mozdulata így is az övé volt:

Wayne Rooney újra csak a kispadról szállhatott be, a 73. percben lépett pályára, amikor a MU már öt perce emberhátrányban volt Ander Herrera kiállítása miatt.

Az előző idény első két helyezettje a White Hart Lane-en találkozott, és játszott 1-1-es döntetlent. A vezetést a Tottenham szerezte meg Vincent Janssen büntetőjével a 44. percben, a Leicester azonban közvetlenül a szünet után egyenlített, Jamie Vardy passzából Ahmed Musa volt eredményes.

Eredmények
Premier League 10. forduló:
West Bromwich Albion –Mqnchester City 0-4 (0-2)
g.: S. Aguüero (19., 28.), Gündogan (79., 90.)

Manchester United – Burnley 0-0
kiállítva: Ander Herrera (68.)

Tottenham – Leicester City 1-1 (1-0)
g.: V. Janssen (44., 11-esből), ill. A. Musa (48.)

Middlesbrough – Bournemouth 2-0
g.: G. Ramírez (30.), Downing )56.)

Watford – Hull 1-0 (0-0)
g.: M. Dawson (82., öngól)

Crystal Palace-Liverpool 2-4
g: McArthur (18., 33.), ill. Can (16.), Lovren (21.), Matip (44.), Firmino (71.)

korábban:
Sunderland – Arsenal 1-4 (0-1)

Mindent egy helyen az Eb-ről