Blatterék után a FIFA-főtitkár is bukott ember lett

Jerome Valcke
Zürich, 2016. január 13. 2014. március 1-jén készített kép Jérome Valckéról, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA főtitkáráról a világszervezet zürichi közgyűlése után rendezett sajtótájékoztatón. A korrupcióval vádolt Valckét 2016. január 13-án azonnali hatállyal menesztették posztjáról. A volt főtitkárt 2015 szeptemberében visszaélésekkel vádolták meg a 2014-es labdarúgó világbajnokság jegyeladásaira kötött szerződések miatt. (MTI/EPA/Steffen Schmidt)
Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal menesztették posztjáról Jerome Valckét, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség főtitkárát.

A szervezet szerdán közölte, hogy az 55 éves francia vezető munkaviszonyát is megszüntették. A korrupcióval vádolt Valckét szeptember 17-én függesztették fel tisztségéből, majd október 8-án 90 napra, január elején pedig további 45 napra eltiltották előzetesen.

9 éves eltiltást kértek rá

A FIFA etikai bizottságának döntéshozó kamarája múlt csütörtökön indította meg hivatalosan az eljárást Valckéval szemben, akire a vizsgálati kamara kilencéves eltiltást kért.

Korrupcióval vádolják Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Steffen Schmidt

A főtitkári feladatokat - ahogy szeptember óta - továbbra is Markus Kattner látja el ügyvezetőként. Valckét szeptemberben visszaélésekkel vádolták meg a 2014-es világbajnokság jegyeladásaira kötött szerződések miatt. A FIFA egy korábbi értékesítő partnere azt állította, hogy a brazíliai vb-n a legjobb belépőket háromszoros áron adták el.