Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok válogatottja győzött a labdarúgó Copa America A csoportjának harmadik fordulójában, ezzel kiharcolta a továbbjutást. A biztos negyeddöntős Kolumbia tartalékos felállásban kikapott Costa Ricától.

Ugyan ráhozta a frászt a saját közönségére a rendező Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja, amikor a centenáriumi Copa América első fordulójában kikapott Kolumbiától, végül bejutott a torna negyeddöntőjébe.

A Costa Rica elleni 4-0-s győzelem után az egypontos Paraguay ellen ki-ki mérkőzés következett, amelyik csapat nyer, az továbbjut a csoportból, a másik pedig kiesik. Ennek megfelelően a 23. percben Dempsey nagy góljával vezetést is szereztek a hazaiak.

De miután Yedlin a 48. percben piros lapot kapott, egy félidőt emberhátrányban kellett kihúzni – sikerrel.

Ezek után a nap másik mérkőzése már érdektelen volt, hiszen Kolumbia a biztos továbbjutás tudatában a legjobbakat pihentette – Ospina, Bacca, Torres, Diaz és Arias egyáltalán nem játszottak, James és Cuadrado csereként szálltak be -, Costa Rica pedig egy bravúrgyőzelemmel sem juthatott tovább.

Moreno gólja csak szépségtapasz volt Forrás: AFP/Nelson Almeida

Azért Óscar Ramírez szövetségi kapitányt megörvendeztették a fiúk, és a tartalékos Kolumbiát egész simán legyőzték 3-2-re, így legalább szépen búcsúztak a Copától.

Eredmények, Copa América, A csoport, 3. forduló:
Egyesült Államok – Paraguay 1-0 (1-0)
gól: C. Dempsey (27.)
piros lap: Yedlin (48., USA)

Kolumbia – Costa Rica 2-3 (1-2)
gól: Fabra (6.), Moreno (73.), illetve Venegas (2.), Fabra (34., öngól), Borges (58.)

A csoport végeredménye:
1. Egyesült Államok 6 pont (5-2)
2. Kolumbia 6 (6-4)
3. Costa Rica 4
4. Paraguay 1