Vágólapra másolva!
Egy jó hír az Atlético Madrid szurkolóinak a Bajnokok Ligája-döntő előtt: az ellenfél legveszélyesebb játékosa jó ideje gólképtelen a nagy rivális ellen.

Cristiano Ronaldo a hét közben a frászt hozta a Real Madrid rajongóira, amikor az egyik edzésen a kapussal ütközött, majd idő előtt fejezte be a foglalkozást. Azóta kiderült, hogy a Real Madrid leggólerősebb játékosa ott lehet a társak között szombat este, az Atlético elleni BL-döntőn.

Saját rekordját döntheti meg

Ronaldo 11 BL-meccsen lépett pályára ebben a sorozatban, és 16 gólnál tart, vagyis eggyel marad el a rekordtól, amit egyébként még ő állított fel két éve. Az Atlético ellen azonban mostanság nem nagyon megy a portugálnak, aki a két csapat legutóbbi öt találkozóján nem tudott betalálni. Talán nem véletlen, hogy ebből az öt meccsből kettőt az Atlético nyert (4-0, 1-0), kettő döntetlennel zárult (1-1, 0-0), és csak egyszer győzött a Real (1-0).

Két éve ő lőtte a Real negyedik gólját a fináléban Forrás: AFP

Kétszer annyi gólt kaptak, igaz, sokkal többet lőttek

A Real a BL mostani idényében 27 gólnál tart, és Ronaldo ezek közül 20-ból vállalt szerepet, mivel volt négy gólpassza is, vagyis a gólok majdnem háromnegyedéből kivette a részét. Hogy Ronaldónak szombat este sem lesz könnyebb dolga, azt jelzi, hogy az Atlético a 38 spanyol bajnokin 18 gólt kapott csak, a Real ennek majdnem a dupláját, 34-et.

Igaz, amíg a Ronaldo, Bale, Benzema trió által húzott Real 110 gólt termelt a Primera Divisiónban, addig Griezmann és társai megálltak 63-nál. Persze a döntőben ezek mit sem számítanak majd, és még az sem kizárt, hogy egy agyontaktikázott 0-0 jut nekünk, ahol majd a tizenegyesek eldöntik, ki viszi haza a kupát.