Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Roma legjobbja lesz Conte első londoni igazolása

Radja Nainggolan, AS Roma, foci
Roma's midfielder from Belgium Radja Nainggolan (R) celebrates with teammate Roma's forward Francesco Totti after scoring during the Italian Serie A football match AS Roma vs Napoli on April 25, 2016 at the Olympic Stadium in Rome. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Angol lapértesülések szerint létrejött a megállapodás a Chelsea és az AS Roma között: Antonio Conte első igazolása az olaszok belga középpályása, Radja Nainggolan lesz. 

A Chelsea-t az Eb után átvevő olasz menedzser már korábban is jelezte, hogy az egyik legfontosabb célpontja a belga középpályás lesz, és a pletykákra csak ráerősített, hogy a Roma sportigazgatóját, Walter Sabatinit néhány hete látták a Stamford Bridge-en.

Könnyen lehet, hogy nem is csak Nainggolanról beszéltek Londonban, hiszen Conte egy másik rómait is kinézett magának: Kosztasz Manolasz B megoldás, hiszen az első számú célpontja a középhátvéd posztjára egykori játékosa, Leonardo Bonucci volt, de a Juventus hallani sem akart a játékos eladásáról.

Radja Nainggolan Tottival ölelkezik Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Nainggolan érkezése azonban szinte biztos, az angol lapok azt is tudni vélik, hogy a Chelsea 36 millió eurót (28 millió font) fizet a Rómának a 27 éves, Ninja becenevű középpályásért, aki ötéves szerződést ír alá a londoniakkal.

A belga játékos igazi box-to-box középpályás, remekül védekezik, de a kapu előtt sem jön zavarba, ráadásul bődületes lövése van (bár a Napoli elleni rangadót egy okosan helyezett lövéssel döntötte el múlt héten). A szakértők szerint a játékstílusa illik a Premier League-hez, nem okoz majd gondot neki az átállás.

Mindent egy helyen az Eb-ről