Mata nem tudja, miért keresnek annyit a futballisták

Juan Mata, Manchester United, foci
Manchester United's Spanish midfielder Juan Mata runs for the ball during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Manchester United at White Hart Lane in London, on April 10, 2016. GLYN KIRK / AFP
Vágólapra másolva!
A világ- és Európa-bajnok Juan Mata szerint a profi futballban irreális fizetések vannak, a játékosok pedig burokban élnek. A Manchester United támadója a spanyol televízió Salvados című műsorában mondta el véleményét.

"Ezen a szinten a labdarúgás hihetetlenül jól fizet, az egész olyan, mintha burokban élnénk. A társadalom nagy részéhez képest mi őrült összegeket keresünk. Ez egyszerűen megfejthetetlen" - nyilatkozta a 27 éves játékos, aki 2014-ben szerződött Manchesterbe, akiknél körülbelül heti 150 ezer fontot, nagyjából 60 millió forintot keres.

"A futball világában én átlagosan keresek, de ez Spanyolországban, vagy a világ 99,9 százaléka számára felfoghatatlan összeg" - tette hozzá Mata, aki egyetért azokkal, akik a fiatal profi futballisták hozzáállását és viselkedését kritizálják.

Juan Mata értetlenkedett Forrás: AFP/Glyn Kirk

"Minden gyerek Maradonának képzeli magát, amikor egy nagy klubhoz szerződik. Azt látjuk, hogy ezek a srácok rocksztárnak képzelik magukat, extravagáns ruhákat hordanak, és villámgyors kocsikat vezetnek. Néha félre kell hívni és figyelmeztetni őket" - mondta Mata.

A spanyol játékos megjegyezte, imádja a játékot, az edzést, a versengést, ugyanakkor örülne, ha a futball kisebb mértékben volna üzlet, mint most.