Végleg kiszállt a futballból a Chelsea exdoktornője

Eva Carneiro, Chelsea, foci
Eva Carneiro, former Chelsea football club doctor, watches the AFC U23 Championship semi-final football match between Qatar and South Korea in Doha on January 26, 2016. Karim JAAFAR / AFP
Vágólapra másolva!
Elege van a futballból, és nem kíván többet a sportágban dolgozni Eva Carneiro, a Chelsea egykori csapatorvosa. A tavaly még José Mourinho által eltávolított doktornő munkaügyi pert indított a klub ellen, közben pedig egy gibraltári klinikán vállalt munkát.

„Eva Carneiro izom-, ínszalag-, ín- és a csontproblémák kezelésére specializálódott, de olyan krónikus betegségeket is tud kezelni, amelyek hatással vannak a fizikai teljesítményre, mint az asztma és a cukorbetegség” – olvasható a gibraltári Specialist Medical Clinic oldalán.

A csinos orvosnőt a sajtó már korábban felfedezte, igazából azonban akkor vált híressé, amikor a Premier League 2015-16-os szezonjának nyitófordulójában, a Swansea City ellen a hajrában –2-2-es állásnál – berohant a pályára, hogy ápolja a földre került Eden Hazardot. A Chelsea belga válogatott játékos hiába pattant fel, az orvosi stáb pályára lépése miatt mégis el kellett hagynia a pályát.

Szezon elején összebalhézott José Mourinhóval Forrás: Chelseafc.com

Mourinho minősíthetetlenül beszélt Carneiróval, majd a meccs után butának titulálta az orvosi stábot.

A doktornőt ezt követően menesztette a klub, mire ő munkaügyi perre vitte a dolgot, Mourinhót pedig diszkriminatív megjegyzései miatt perelte be.

Eva Carneiro Forrás: AFP/Karim Jaafar

Megegyezés még nem született az ügyben.