Egy nappal az EL-meccs előtt rúgták ki a Videoton edzőjét

Bernard Casoni, a Videoton FC vezetőedzője csapatának a fehérorosz BATE Boriszov ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőinek harmadik fordulójában játszott visszavágó mérkőzésén Boriszovban 2015. augusztus 5-én.
Boriszov, 2015. augusztus 5. Bernard Casoni, a Videoton FC vezetőedzője csapatának a fehérorosz BATE Boriszov ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőinek harmadik fordulójában játszott visszavágó mérkőzésén Boriszovban 2015. augusztus 5-én. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Vágólapra másolva!
Burcsa Győző sportigazgató után a csapat francia edzője, Bernard Casoni is távozik a Videotontól.

A döntés nem mondható meglepőnek, mivel Casoni a nyáron bajnokcsapatot vett át, és irányításával a Vidi tíz tétmeccsből mindössze kettőt nyert meg. A Videoton előbb elbukta a Ferencváros elleni Szuperkupa-döntőt, majd a BL-selejtezőjéből a walesi TNS ellen ugyan továbbszenvedte magát, de a fehérorosz BATE Boriszov ellen már elvérzett.

Igaz, még így is érdekelt lehet az ősszel a nemzetközi porondon, amennyiben a lengyel Lech Poznan elleni EL-párharcot sikerrel veszi. A nyáron többek között Nikolics Nemanját és Sándor Györgyöt elvesztő Videoton az NB I-ben 5 forduló után mindössze 3 ponttal áll, így hátránya máris 12 pont az éllovas, és eddig hibátlan FTC mögött.

Casoni játékosként BL-győztes volt, de Fehérváron nem ment neki Forrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

"Hosszú és nehéz tárgyalássorozat után a mai napon a felek között megszületett a megegyezés ez ügyben. Bernard Casoni mellett távozik a Videoton FC szakmai stábjából az erőnléti edző, Rodolphe Duvernet is. A csapat irányítását az eddigi másodedző, Pető Tamás vette át" - áll a fehérváriak honlapján olvasható közleményben.

Pető csütörtök este, a három magyart foglalkoztató Lech Poznan otthonában mutatkozhat be. Azon a találkozón a sérüléséből felépült válogatott védő, Juhász Roland már újra pályára léphet, nem tartott azonban a csapattal Feczesin Róbert, a támadó ugyanis vírusos fertőzés miatt kidőlt.