Vanczákék rárepültek Ronaldinhóra

Ronaldinho, Samuel Eto'o, foci
Spanish FC Barcelona's Ronaldinho (R) passes the ball to his teammate Samuel Eto'o during a friendly match with Japan's Yokohama F. Marinos as part of the Barcelona's Asian tour in Yokohama, 07 August 2007. FC Barcelona won 1-0. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
Vágólapra másolva!
A svájci Sion labdarúgócsapatának klubigazgatója, Marco Degennaro úgy nyilatkozott, megpróbálja szerződtetni Ronaldinhót. A legutóbb a Fluminensében futballozó világbajnok jelenleg szabadügynök, és a török Antalyaspor is szívesen látná.

"Meg fogjuk vizsgálni annak lehetőségét, hogy az év elején hogyan tudnánk szerződést kötni Ronaldinhóval. Érdekes lehetőség lenne megszerezni őt. Az biztos, hogy két-három új játékosra szükségünk lesz, hiszen három sorozatban is érdekeltek vagyunk még" - nyilatkozta Marco Degennaro, az FC Sion klubigazgatója a svájci Blicknek.

A csapat a svájci élvonal 6. helyén áll, a hazai kupában bejutott az elődöntőben, míg az Európa Liga csoportkörét túléve február 18-án és 24-én a portugál Braga ellen harcolhatja ki a nyolcaddöntőbe jutást.

Ronaldinho-dilemma: Svájc vagy Törökország? Forrás: AFP

A keretben Vanczák Vilmos és Mervó Bence személyében két magyar is található.

Ronaldinhót nyár óta próbálja megszerezni a török Antalyaspor is, novemberben a klub elnöke, Gültekin Gencer azt mondta, az elvi megállapodás már megszületett, már csak a megfelelő pénzügyi háttért kell megteremtenie ahhoz, hogy a brazil klasszist és Andrea Pirlót is szerződtesse.

Az ügylet most felgyorsulhat, hiszen Ronaldinho egykori csapattársa, a török góllövőlistát vezető Samuel Eto’o lett a csapat megbízott vezetőedzője.