Vágólapra másolva!
Király Gábor a századik válogatottsága alkalmából kapott egy személyre szabott könyvet az MLSZ-től. A 39 éves kapus számára örök emlék marad, hogy a kiadványban az azóta elhunyt Fülöp Márton is méltatja őt.

A norvégok elleni, sikerrel megvívott Eb-pótselejtezős visszavágó után adták át az akkor már 101-szeres válogatott Király Gábornak azt a kiadványt, amelyben a pályafutásában fontos szerepet játszó sportemberek nyilatkoznak róla, és amellyel 100. válogatottsága előtt tisztelegnek.

Forrás: kiralygabor.eu

"Teljesen megleptek a könyvvel, hirtelen átlapoztam, és elállt a szavam is" - nyilatkozta Király a saját weboldalán. "Édesapám, a nevelőedzőim, jelenlegi és volt labdarúgótársaim, újságírók, sporttársak nyilatkoznak rólam, általában egy-egy személyes történetet kiemelve a 100 oldalas fotókkal illusztrált könyvben.

Nagyon megható volt olvasni, hogy a halála előtt nyilatkozott rólam. A volt szövetségi kapitányaim, Bicskei Bertalantól Lothar Matthäuson át Bernd Storckig felelevenítenek egy-egy közösen átélt eseményt. Nehéz lenne mindenkit felsorolni. Igazán megtisztelő ajándékot kaptam a 100. válogatottságomra, hálás vagyok a készítőknek, és köszönöm a szereplőktől a sok pozitív gondolatot."

Egyelőre egyetlen példány készült el a "Király 100" könyvből, amelyet a rekorder kapus kapott meg. A tervek szerint azonban nemsokára kereskedelmi forgalomban is megjelenik a kiadvány.

Király Gábor a norvégok elleni pótselejtezőn egyébként utolérte az addig egyedül csúcstartó Bozsik Józsefet a válogatottsági rangsorban, és ha még egyszer pályára lép Bernd Storck csapatában, akkor ő lesz a valaha volt legtöbbszörös magyar válogatott labdarúgó.