Némethék bejutottak az MLS rájátszásába

németh krisztián, sporting kansas city
KANSAS CITY, KS - MARCH 08: Krisztian Nemeth #9 of Sporting KC controls the ball as Ronald Zubar #23 and Chris Duvall #25 of New York Red Bulls defend during the game at Sporting Park on March 8, 2015 in Kansas City, Kansas. Jamie Squire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City legyőzte a LA Galaxyt az MLS alapszakaszának utolsó meccsén, így bejutott a rájátszásba. 

A forduló előtt még nem volt biztos, hogy a SKC bejut a rájátszásba, Némethéknek győzniük kellett a biztos playoffért, és ez végül Kevin Ellis és Dom Dwyer góljaival sikerült is (a kettő között Robbie Keane szerezte a Los Angeles egyenlítését), a 2-1-es győzelem pedig azt jelentette, hogy a kansasiek történetük során harmadszor bejutottak a rájátszásba.

Németh Krisztián remekül játszott a meccsen, csak a gól nem jött össze a magyar válogatott csatárnak. Több remek passza is volt, amiből társai betalálhattak volna, de ezúttal a gólpassz sem jött össze. Érdekesség, hogy a mérkőzésen zsinórban 70-szer adták el az összes jegyet (19 422) a Sporting Parkban.

Némethék a playoffban Forrás: AFP/Jamie Squire

Némethékre egymeccses wild card meccs vár a rájátszásban a harmadik helyen végzett Portland Timbers otthonában.

Major League Soccer, rájátszás, első kör:
Október 28.: D.C. United-New England Revolution, Seattle Sounders-LA Galaxy
Október 29.: Montreal Impact-Toronto FC, Portland Timbers-Sporting Kansas City