Vágólapra másolva!
Együttműködik a Vasas Kubala Akadémia és a holland Vitesse utánpótlás-nevelő központja. Négy fiatal magyar labdarúgó egy hétig Arnhemben edzhet.

Négy magyar utánpótláskorú játékost hívott meg a holland első osztályú Vitesse a vele évek óta együttműködő Vasas Kubala Akadémiáról – írja az akadémia honlapja.

Meccseken is játszhatnak

A négy U14-es játékos, Bocskay Bertalan, Katona Csongor, Németh András és Szegezdi Tamás Arnhemben, a holland klub saját akadémiáján tölthet el egy hetet november 19-től. Edzéseken, mérkőzéseken és egy tornán is szerepelnek majd.

Forrás: Vkla.hu


Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a gyerekek majd a Vitesse-nél folytatják. Profi szerződést csak 16 éves kor fölött lehet kötni, korábban pedig külföldiként kevesen kapnak helyet egy ilyen intézményben. De az jó lehetőség, ha tapasztalatot szereznek a holland futballközegről.

A PSV-ben is van magyar

Akad azért arra is példa, hogy magyar fiatalok még gyerekként egy neves nyugat-európai klubhoz kerülnek. Tavaly az Origo számolt be arról, hogy a szombathelyi Illés Akadémia neveltje, Puskás Martin 15 évesen már a PSV U16-os csapatában szerepelt, és

még a Manchester Unitednál is volt próbajátékon.

Puskás Martin a Transfermarkt.de adatai szerint jelenleg, 16 éves létére, a belga Cercle Bruges U19-es csapatában játszik. Volt csapattársa, Kun Bertalan pedig jelenleg is a PSV U17-es csapatának játékosa.