Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Böde Dánieltől várnák a csodát Lengyelországban

Budapest, 2015. április 25.
Böde Dániel, a Ferencváros támadója, miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga, 25. fordulójának Ferencváros - Diósgyőri VTK találkozóján a fővárosi Groupama Arénában 2015. április 25-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2015. április 25. Böde Dániel, a Ferencváros támadója, miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga, 25. fordulójának Ferencváros - Diósgyőri VTK találkozóján a fővárosi Groupama Arénában 2015. április 25-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A lengyel bajnokságban utolsó előtti helyén szerénykedő Lech Poznan - a már meglévő három magyar légiósa mellé - szeretné megszerezni Böde Dánielt a Ferencvárostól.

Óriási bajban van a Lech Poznan.

A lengyel bajnokság legutóbbi aranyérmese jelenleg csak 15. a bajnokságban

- úgy, hogy a legutóbbi négy meccsén rendre elbukott, és az éllovastól 14 pontra van. A címvédő szerezte a legkevesebb gólt a mezőnyben, ezért a klubvezetők mindenképp szeretnék izmosabbá tenni a csapat támadósorát.

A Ferencváros csatárát, Böde Dánielt már 2013-ban is szerette volna megszerezni a Poznan, ám akkor nem sikerült megegyezni a támadó vételáráról, a magyarok ugyanis túl sokat kértek érte.

Most azonban új helyzet állt elő, hiszen Böde egyelőre (?) nem hosszabbította meg a jövő nyáron lejáró szerződését, így legutoljára télen kaphat még némi pénzt érte a Fradi. Ezt használná ki a Poznan, amelynek az edzője, Maciej Skorza egy jól fejelő, robusztus, és persze gólérzékeny centerrel szeretné megerősíteni a csapatot.

Böde 10 góllal vezeti az NB I góllövőlistáját Forrás: MTI/Illyés Tibor

A 190 centis Böde meg is felel ezeknek a kívánalmaknak, ráadásul

nyolc meccsen kétszer annyi gólt szerzett, mint a Lech Poznan összes játékosa.

Ő 10-et, a lengyel klub ötöt.

A Böde-sztorit a hírről beszámoló Eurosport lengyel kiadása Nemanja Nikolicséhoz hasonlítja. A Videoton extámadója gólkirály lett az NB I-ben, idén pedig a lengyel bajnokságban számolatlanul lövi a gólokat, nyolc kör után nyolc találatnál jár a Legia Warszawában. Bödétől valami hasonlóra számítanának a poznaniak, akik épp Nikolics volt klubját, a Videotont ejtették ki az Európa Liga-főtáblára jutásért rendezett párharcban.

A Lech Poznannak egyébként jelenleg is van három játékosa: Kádár Tamás, Lovrencsics Gergő és Holman Dávid. (A Kádár Tamással készített júliusi interjúnkat itt olvashatja.)

Mindent egy helyen az Eb-ről