Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Több német internetes forrás is lehetségesnek tartja, hogy a Hoffenheimnél mellőzött Szalai Ádám visszatérjen a Mainzhoz.

A Bundesligából két kört ment eddig le, és Szalai Ádám egyetlen percet sem játszott, sőt még a keretbe sem nevezték. A szezonban eddig egyszer lépett pályára, az 1860 München elleni, 2-0-ra elvesztett kupameccsen csereként 17 percet kapott.

A Hoffenheim a nyáron megszerezte a korábbi német válogatott Kevin Kuranyit, a legfrissebb hírek szerint pedig a Copa América gólkirálya, Eduardo Vargas is csatlakozik a kerethez, ami egyáltalán nem javítja Szalai esélyeit. Éppen ezért nem elképzelhetetlen az a megoldás, amit a Ligainsider.de oldal ír, vagyis, hogy a Mainz segítő kezet nyújt a csatárnak.

A Mainzban voltak a legjobb évei

A klub nem lenne ismeretlen Szalai számára, hiszen 2010 és 2013 között 79 Bundesliga-meccsen 21 gólt és 10 gólpasszt ért el a Mainz színeiben, azóta ezt a teljesítményt sem a Schalkéban, sem a Hoffenheimben nem tudta megismételni.

Az üzlettel a Mainz is jól járhatna, mivel a csapat első számú gólfelelőse, Okazaki Sindzsi Angliába, a Leicester Cityhez igazolt. Az átigazolási szezonból még egy hét hátra van, meglátjuk, mi lesz Szalai sorsa, mindenesetre a válogatott szempontjából is jó lenne, ha mihamarabb játéklehetőséghez jutna.

Mindent egy helyen az Eb-ről