Dnyipro-Sevilla döntő lesz az Európa Ligában

Firenze, 2015. május 14.
Stefan Savic, az olasz Fiorentina (j) és Stéphane Mbia, a spanyol Sevilla játékosa a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2015. május 14-én. (MTI/AP/Fabrizio Giovannozzi)
Firenze, 2015. május 14. Stefan Savic, az olasz Fiorentina (j) és Stéphane Mbia, a spanyol Sevilla játékosa a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2015. május 14-én. (MTI/AP/Fabrizio Giovannozzi)
Vágólapra másolva!
Az ukrán Dnyipro és a spanyol Sevilla jutott az Európa Liga döntőjébe. Az ukránok, akik a belpolitikai helyzet miatt egyetlen meccsüket sem játszhatták hazai pályán, mégis megvertek mindenkit Ukrajnában, a Napolit győzték le, a címvédő Sevilla pedig könnyedén lépett túl a Fiorentinán. 

Európa Liga, elődöntők, visszavágók
Dnyipro-Napoli 1-0 (0-0) G: Szeleznyov 58.
Továbbjutó: a Dnyipro 2-1-es összesítéssel

A kijevi találkozón az ukrán együttes az első meccsen mutatott játékát ismételte meg, kiválóan védekezett, és abból próbált támadni, a nápolyiak pedig ezúttal sem igazán találták ennek az ellenszerét, ha mégis, akkor pedig a csatárok hibáztak - Gonzalo Higuaín többször is.

A második félidő elején aztán betalált a Dnyipro, a Napoli pedig hiába próbálkozott, nem tudott gólt szerezni, így nagy meglepetésre kiesett. A Dnyipro története során először jutott be európai kupasorozat döntőjébe, ami azért is nagy bravúr, mert az ukrajnai háború miatt otthonától távol, Kijevben játszotta hazai meccseit, amiket kivétel nélkül megnyert.

Óriási bravúrt villantott a Dnyipro Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko


Fiorentina-Sevilla 0-2 (0-2) G: Bacca 22., Carrico 27.
Továbbjutó: a Sevilla 5-0-s összesítéssel

Firenzében a Sevilla kényelmes, 3-0-ás előnyből kezdhette a visszavágót, és miután átvészelte a kezdeti hazai rohamokat az első félidő közepén öt percen belül két gólt szerzett. A folytatásban is ment előre a Fiorentina, ám hiába volt számtalan helyzete, sőt, a második félidőben büntetőt is rúghatott, képtelen volt kapuba találni.

Stefan Savic, az olasz Fiorentina (j) és Stéphane Mbia, a spanyol Sevilla játékosa Forrás: MTI/AP/Fabrizio Giovannozzi

A finálét május 27.-én Varsóban rendezik.