Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szalai: Csak súrlódások vannak a német sportigazgatóval

Szalai László Budapest, 2015. február 11.
Szalai László, az U-20-as magyar labdarúgó-válogatott edzője Budapesten 2015. február 11-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2015. február 11. Szalai László, az U-20-as magyar labdarúgó-válogatott edzője Budapesten 2015. február 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Reagált szerdai cikkünkre Szalai László, az U20-as válogatott korábbi edzője. Tagadja, hogy Bernd Storck MLSZ-sportigazgató félbeszakította volna az edzését, szerinte kölcsönösen segítik egymást.

"A helyzet egyértelmű: Bernd Storck felelőssége az utánpótlás-válogatottak magas színvonalú szakmai felkészítése és eredményes szerepeltetése, valamint az akadémiák szakmai munkájának felügyelete és minőségbiztosítása, az enyém pedig az Edzőképző Központ irányítása azzal a céllal, hogy szakembereink folyamatosan európai tudás birtokába jussanak. E két területen kölcsönösen segítjük egymást" – egyebek mellett ezt írta az Origónak küldött közleményében Szalai László, az MLSZ edzőképzésének vezetője.

Szalai László: Storck úr megjelent edzésen, és bemutattam a játékosoknak, ahogy ez ilyenkor illik Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szalai tegnap megjelent cikkünkre reagált, melyben arról írtunk, hogy a szövetségben sokan felháborodtak az új sportigazgató, Bernd Storck stílusán és módszerein (Szalai Lászlót kerestük, mielőtt megjelent volna a cikk, de nem értük el). Storck érkezése után vették el Szalaitól az utánpótlásképzés felügyeletét, később ő emiatt önként lemondott az U20-as válogatott irányításáról, és Mihalecz Istvánnak, az U16-osok edzőjének is mennie kellett.

Remélhetőleg kialakul a zökkenőmentes rendszer

A szakember reagálásában azt írja, a cikkben írtakhoz képest valóság "sokkal egyszerűbb: az MLSZ élete megváltozott néhány hete, amikor új sportigazgatót nevezett ki a szövetség. Mindenki tudja, hogy ilyen helyzetekben súrlódások is adódnak, de az idő előre haladtával remélhetőleg kialakul az új, zökkenőmentesen működő rendszer".

Szalai László tagadja, hogy Bernd Storck félbeszakította volna az edzését: "Nem volt ilyen, ezt nem is engedném meg senkinek. Storck úr megérkezése után megjelent az általam vezetett edzésen, ahol bemutattam a játékosoknak, ahogy ez ilyenkor illik."

Mindent egy helyen az Eb-ről