Vágólapra másolva!
A házigazda magyar válogatott gól nélküli döntetlent játszott a skót csapattal Felcsúton, az U17-es Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörének második, vasárnapi fordulójában.

Belvon Attila együttese - amely a nyitófordulóban 1-0-ra kikapott a csehektől - Szalai Attila kiállítása miatt már a 17. percben emberhátrányba került, s ugyan az 51. percben kiegyenlítődött a létszám, amikor Hendry kapta meg a második sárga lapját ezúttal sem tudott gólt szerezni, sőt, mindössze négy kísérlete volt, de azok közül egy sem találta el a kaput.

A négyesből az első két helyezett jut ki a májusi, bulgáriai Eb-re. Erre csak akkor marad esélye a magyar csapatnak, ha az utolsó körben legalább két góllal győz a bosnyákok ellen, miközben a csehek nyernek a skótok ellen.

"Az első félidőben megleptek bennünket a skótok a 4-4-2-es felállással, egy kis idő után sikerült lereagálnunk ezt, de az első negyedóra végén emberhátrányba kerültünk" - mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző az MLSZ honlapján. "A szünetben átszerveztük a csapatot, lezártuk a pálya tengelyét, és ennek hatására stabilabban kezdtünk el játszani. Nagy fájdalmam, hogy a skót kiállítás után sem tudtunk igazán nagy helyzetet kialakítani, a párharcokban ugyan felvettük a versenyt az ellenféllel, de nem tudtunk eljutni a kapujukig, mert az ehhez szükséges mélységi passzokat nem tudtuk pontosan és hatékonyan végrehajtani. Sokszor próbáltuk gyorsítani a játékot, nem volt elég türelmünk az építkezéshez, túlzottan mentünk előre, és ezért hibák csúsztak a futballunkba. Már nemcsak a saját kezünkben van a sorsunk, de az utolsó mérkőzésen igyekszünk olyan eredményt elérni, amivel kiharcolhatjuk a továbbjutást. "

U17-es Eb-selejtező, elitkör, 2. forduló:
Magyarország - Skócia 0-0

A csoport másik mérkőzésén:
Csehország - Bosznia-Hercegovina 2-2 (0-0)

pénteken játszották:
Csehország - Magyarország 1-0 (0-0)
Skócia - Bosznia-Hercegovina 2-0 (0-0)

szerdán játsszák:
Skócia - Csehország, Tatabánya 14.00
Magyarország - Bosznia-Hercegovina, Felcsút 14.00

Az állás: 1. Skócia 4 pont (2-0), 2. Csehország 4 (3-2), 3. Magyarország 1 (0-1), 4. Bosznia-Hercegovina 1 (2-4)