Az orosz vb bojkottjára szólított fel Porosenko

orosz foci vb
The facade of the historical Bolshoi Theatre is illuminated with the official emblem of the 2018 FIFA World Cup to be held in Russia in central Moscow on late October 28, 2014. World football boss Sepp Blatter on Tuesday opposed any boycott of the 2018 World Cup in Russia and backed the huge preparations undertaken by President Vladimir Putin's government for the mega event. AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
Petro Porosenko egy németországi nyilatkozatában kijelentette, elképzelhetetlennek tartja, hogy 2018-ban világbajnokságot rendezzen egy olyan ország, amely megszállva tart egy másik szuverén államot. Az ukrán elnök az oroszországi focivébé bojkottjára szólított fel. 

„Azt gondolom, érdemes elkezdeni beszélgetni az esetleges bojkottról. Amíg orosz csapatok vannak Ukrajnában, elképzelhetetlen, hogy Oroszország világbajnokságot rendezzen – nyilatkozta Porosenko a Bildnek.

Az ukrán elnök kitért arra is, hogy bár szíve szerint kettéválasztaná a politikát és a sportot, ez nem lehetséges, amíg a Sahtar Donyeck kénytelen otthonától 1200 km-re játszani (Lvivben), mivel Donyeckbet orosz fegyveresek tartják ellenőrzésük alatt. A németországi látogatás alatt Porosenko arra kérte Angela Merkel kancellárt, még keményebben lépjen fel az orosz agresszió ellen.

A 2018-as vébé hivatalos logója Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Nem az ukrán elnök az első, aki az oroszországi vébé bojkottját emlegeti, az FA egykori elnöke, David Bernstein is hasonló véleményen van, bár az angol szerint – igaz, más okból – egy füst alatt a 2022-est is bojkottálni kell.