Vágólapra másolva!
Luis Enrique, a Barcelona edzője elvesztheti az állását, amennyiben a csapata nem nyeri meg következő két mérkőzését.

Forrnak az indulatok a Barcelona háza táján a hétvégi, Real Sociedad ellen elvesztett bajnoki óta. A Jordi Alba öngóljával 1-0-ra elbukott meccsen Luis Enrique a kispadon kezdette Lionel Messit, Gerard Piquét, Dani Alvest és Neymart, de végül a belső védő kivételével a második félidőben hármukat pályára küldte. Ők sem tudtak azonban segíteni a csapaton, amely így nem használta ki a Real Madrid Valencia elleni vereségét.

A spanyol lapok egytől egyig arról cikkeznek, hogy Messi nincs kibékülve Luis Enriquével, és könnyen lehet, hogy már csak két meccs erejéig kell együtt dolgoznia vele, a vezetőség ugyanis ultimátumot adott az edzőnek. Eszerint ha a Barca nem győz az Elche elleni csütörtöki kupanyolcaddöntőn, és az Atlético elleni vasárnapi bajnoki rangadón, akkor Luis Enriquétől elköszönnek.

Pedig a Barcelona szezonja nem vállalhatatlan, hiszen a csapat továbbment a BL-ben csoportelsőként, és a bajnokságban a Reallal szemben a vesztett pontokat tekintve fennálló négypontos hátrány sem ledolgozhatatlan, de úgy tűnik, az öltözői hangulat megromlása maga alá temette Luis Enriquét.