Vágólapra másolva!
A Roma csak hosszabbítás után tudta legyűrni az Empolit az olasz kupa nyolcaddöntőjében.

Pedig a meccs ideálisan indult a bajnokságban második fővárosiak számára, az 5. percben Maicon beadása után Iturbe egy ember kicselezett, majd az ötösről a jobb sarokba gurított.

A Roma növelhette volna előnyét, de eltékozolta a lehetőségeit, a felbátorodó Empoli pedig a 80. percben egyenlített, Vecino labdájára Verdi indult el, kicselezte a kapujából kimozduló Skorupskit, majd a hálóba gurított. A maradék tíz percben a Roma még tehetett volna róla, hogy ne legyen hosszabbítás, Bassi, az Empoli kapusa azonban háromszor is nagyot védett.

A hosszabbításban a 16-os előt szabálytalankodó Yanga-Mbiwa megúszott egy piros lapot, a Roma-helyzetek pedig sorra kimaradtak, Iturbe fejesét a gólvonalról vágták ki, Ljajic eszén pedig Bassi járt túl.

A 113. percben jött a mindent eldöntő jelenet: Zielinski becsúszva rúgta el a labdát Paredes elől, aki elesett, ez pedig annyira megzavarta Di Bello bírót, hogy büntetőt adott a tiszta szerelés ellenére. A tizenegyest De Rossi a bal alsóba lőtte, de a Romának az is kellett még a továbbjutáshoz, hogy a 120. percben Skorupski bravúrral védje Tavano lövését.

A Roma a nyolc között a Fiorentina-Atalanta párharc továbbjutójával játszik.

olasz kupa, nyolcaddöntő:
Roma - Empoli 2-1 (1-0, 1-1, 1-1) - hosszabbítás után
gól: Iturbe (5.), De Rossi (114., 11-esből), illetve Verdi (80.)