Vágólapra másolva!
Sikeres őszt zárt a Dinamo Moszkva magyar szélsője, Dzsudzsák Balázs, aki öt gólt és hat gólpasszt ért el az orosz bajnokság első felében. A magyar válogatott szélső úgy érzi, amióta az oroszoknál játszik, a hétvégi, Amkar Perm elleni meccsen nyújtotta a legjobb teljesítményt, és azt tapasztalta, sokkal jobb lett a megítélése itthon, köszönhetően a legutóbbi válogatott meccsekek. 

"Amióta Oroszországban futballozom, olyan jól még nem ment a játék, mint a Perm ellen. Lőttem egy gólt, adtam két gólpasszt, szinte nem volt olyan támadás, amelyből ne vettem volna ki a részem. Debreceni barátaim voltak kint a meccsen, ők azt mondták a végén, hogy a legszebb eindhoveni napjaimat idéztem. Mivel ők akkor is láttak, hiszek nekik" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Dzsudzsák Balázs, aki a hétvégén főszereplője volt a Dinamo Moszkva Amkar Perm elleni 5-0-s győzelmének.

A válogatott szélső úgy érzi, az Amkar Perm elleni teljesítményével feltette az i-re a pontot az őszi produkcióját illetően. Azt mondta, az sem zavarta, hogy néha kimaradt a kezdőből, amit általában annak tulajdonított, hogy a bajnokság egyik szabálya kimondja, hogy négy orosz játékosnak mindig a pályán kell tartózkodnia. Dzsudzsák öt góllal és hat gólpasszal zárta az orosz bajnokság őszi felvonását, de emellett annak is örül, hogy a válogatottal sikerült javítani az északírek elleni vereség után.

"Ma már bevallhatom, a románok elleni selejtező előtt izgultam, mert mindennél jobban vágytam rá, hogy jól jöjjünk ki abból a mérkőzésből. Hála az égnek, így is történt, és később felküzdöttük magunkat egy kedvező pozícióba. Csak remélni tudom, hogy márciusban ott folytatjuk, ahol novemberben abbahagytuk" - mondta Dzsudzsák, aki szerint a csapat a három meccsen szerzett hét ponttal nyomást helyezett Dárdai Pálra szövetségi kapitányra, akinek még mindig nem dőlt el a sorsa.

"Korábban is mindent megtettem azért, hogy a válogatott sikeres legyen, ezért is idegesített, ha némelyek alibizéssel vádoltak. Az lehet, hogy nem ment jól a játék, de sosem kamuztam. Az utóbbi mérkőzéseken bizonyítottam, hogy helyem van a válogatottban, hogy lehetek csapatkapitány, sőt talán még azt is, hogy Dárdai Pál nem véletlenül nevezett vezérnek. S igen, éreztem és érzem, hogy sokkal jobb a megítélésem. Jó úgy sétálni az utcán, hogy az emberek megállítanak és gratulálnak. Még büszke is vagyok rá" - számolt be érzéseiről a 27 éves játékos.