Vágólapra másolva!
Óriási versenyben volt egymással a Sahtar Donyeck és Bayern München a Bajnokok Ligája keddi játéknapján.

Az ukrán csapat a Debrecent kiejtő fehérorosz BATE Boriszov, a Bayern pedig az olasz Roma otthonában tartott focisulit, előbbi 6-0-ra, utóbbi 5-0-ra vezetett a félidőben, ami páratlan teljesítménynek számít. Korábban egyetlen csapat sem volt képes vendégként öt gólt szerezni a szünet előtt a BL-ben.

A rekord elsőként a Bayernnek jött össze, amikor Thomas Müller a 35. percben gólra váltotta a megítélt büntetőt, de a Sahtar is gyorsan követte, a végül öt gólig jutó Luiz Adriano a 40. percben szerezte csapata ötödik gólját, majd még erre is rá tudott tenni egy lapáttal, mert a 44. percben is eredményes volt.

Luiz Adriano az öt góljával Lionel Messi rekordját állította be, aki 2012-ben a Leverkusen elleni 7-1-es kiütés alkalmával szerzett mesterötöst. A Sahtar a 7-0-s mészárlással a 2010-ben Zsolnán gálázó Marseille-jel egyetemben a BL legnagyobb különbségű idegenbeli győzelmét mondhatja magáénak, egy másik rekordot viszont nem sikerült megdönteni, azt továbbra is a Liverpool birtokolja azzal, hogy 2007-ben 8-0-ra legázolta a Besiktast az Anfielden.