Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Bolton hosszabbítás után győzött 3-2-re a Bury ellen az angol Ligakupában, és a győztes csapatban Bogdán Ádám védett.

Bogdánnak az előző bajnokság végén megrepedt a csigolyája, emiatt két hónapot ki kellett hagynia, és az új idény első bajnokiján a kispadon ült, a Watford ellen Andy Lonergan védte a Bolton kapuját. A Ligakupában azonban megkapta a lehetőséget Dougie Freedman edzőtől, ráadásul életében először csapatkapitányként szerepelhetett a Boltonban.

A negyedosztályú Bury az első félidőben Lowe közeli góljával szerzett vezetést, a Bolton pedig sokáig hiába rohamozott, nem tudott egyenlíteni. A Bolton honlapjának tudósítása alapján Bogdánnak résen kellett lennie a második félidőben egy szabadrúgásnál, hogy ne kerüljön nagyobb hátrányba csapata, amely végül a rendes játékidő hosszabbításában egyenlített Craig Davies tizenegyesével.

Így hosszabbítás következett, amelyben Neil Danns lett a Bolton hőse, aki kétszer is betalált, de kellett egy Bogdán-bravúr is 1-1-es állásnál, hogy a Championshipben szereplő hazaiak jussanak tovább. Bogdán a Facebook-oldalán azt írta, karrierje talán legbüszkébb estéjén van túl, hogy győztes meccsen lehetett a Bolton csapatkapitánya.

Két másik magyar érdekeltségű csapat lépett még pályára a Ligakupa első körében, a Watford Tőzsér Dániel nélkül nyert 1-0-ra a Stevenage ellen, az Ipswich viszont hiába vetettte be csereként Bajner Bálintot, a csatár sem tudott segíteni a Crawley Town ellen, amely hosszabbításban győzött 1-0-ra.

Mindent egy helyen az Eb-ről