Di Maria brit transzferrekorder lesz

focivébé, foci-vb, Argentína-Svájc
SAO PAULO, BRAZIL - JULY 01: Angel di Maria of Argentina celebrates scoring his team's first goal in extra time during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Argentina and Switzerland at Arena de Sao Paulo on July 1, 2014 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Véget érhet a hosszú hetek óta zajló szappanopera Angel Di Maria ügyében. A Real Madrid argentin szélsője már csak elköszönni ment el a csapat legutóbbi edzésére, és már Carlo Ancelotti edző sem tagadja, hogy a játékos távozik. Brit transzferrekorder lesz belőle. 

Bár a célállomást senki nem nevezte meg, Di Maria egészen biztosan a Manchester United játékosa lesz, ahol a 3-5-2-es rendszerre átálló Louis van Gaal a balső szárnyvédő posztján számít majd az argentinra. Di Maria a hírek szerint felvette a kapcsolatot válogatottbeli csapattársával, Marcos Rojóval is, aki szintén a Unitedhez tart, hogy a manchesteri körülményekkel kapcsolatban érdeklődjön.

„A klub mindent megtett a megtartásáért, de ő másképp döntött. Jó a kapcsolatom Di Mariával, de már nem győzködöm, meghozta a döntését – mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője. A célállomással kapcsolatban a Mirror bedobott egy érdekes sztorit, de hiába hivatkozik egy ManCity-vezetőre a bulvárlap, nem valószínű, hogy a City sokallta volna a játékos fizetési igényét, és az átigazolási díját.

A 75 milliós játékos Forrás: Europress/Getty Images/Julian Finney

A United mindenesetre kész kifizetni a játékosért 75 millió eurót, azaz 60 millió fontot (és Di Maria 200 ezer eurós havi fizetését), amivel az argentin megdönti Fernando Torres átigazolási rekordját. A spanyol csatár 50 millióért került a Liverpooltól a Chelsea-hez, valószínűleg hétfőtől Angel Di Mariának hívják majd az új brit transzferrekordert.