Vágólapra másolva!
Szeptember 22. óta először nyert Ferencváros a Puskás-stadionban a Ferencváros, az NB I 22. fordulójában négy gólt vágott a nagyon rossz napot kifogó Lombard Pápának. A mérkőzés végeredményét egyik vezetőedző sem vitatta, de egyéb észrevételeik azért voltak. 

Thomas Doll (FTC, vezetőedző): "Megérdemelt győzelmet arattunk, hiszen végre többször is eredményesek tudtunk lenni. Jól szervezett volt a csapat, jól osztottuk fel egymás között a területet, és a legmegfelelőbb pillanatokban értük el a góljainkat. Már az első gól előtt is sok helyzetet alakítottunk ki, de mostanában több időre van szükségünk ahhoz, hogy meglőjük az első találatunkat. Fontos volt mindannyiunk számára, hogy érezzük a győzelem ízét. Én is nagyon örülök, hogy megvan az első bajnoki sikerem. Nagyon sajnálom azonban a kapott sárga lapokat. Főleg David Mateosét, aki gólörömével nem tiszteletlen akart lenni, csupán várandós feleségének üzent. Sosem láttam még olyat, hogy ezért valaki sárga lapot kap. Remélem, a szövetség is úgy gondolja, hogy ezért senki nem érdemel büntetést. Végezetül nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy végig buzdítottak minket" - nyilatkozta a vezetőedző a Fradi.hu-n.

Tóth Bálint, a Lombard vezetőedzője is elismerte, ellenfelük megérdemelte a sikert. "Gratulálok a Fradinak a győzelemhez, megérdemelten szerezte meg a három pontot. A mai találkozón alárendelt szerepet játszottunk, olyan teljesítményt nyújtottunk, mint egy NB II-es csapat. A játékosaim sajnos még mindig nem fogták fel, hogy veszélyes helyzetbe is kerülhetünk. Egy Ferencváros ellen nem engedhetjük meg, hogy négy-öt játékossal kevesebben legyünk a pályán. Ősszel bő keretünk volt, aki nem teljesített megfelelően, azt ki tudtam tenni a csapatból – ennek meg is lett az eredménye. Most azonban hétvégére 14-15 játékossal készülhetek a mérkőzésekre. Ráadásul a fiatalokat sem tudom betenni az együttesbe, mert egyszerűen nincsenek. Olyan gyerekek kerülnek ki az iskolákból, akik nem kapnak megfelelő nevelést, így kerülnek általában a vezetőedzők keze alá is. Korábban egy csapatban voltak olyan rutinos futballisták, akik megmondták a fiatal játékosnak, hogy mit tegyen. Nem is feltétlenül az edzői utasítást követte, hanem azt, amit a pályán lévő idősebbek mondtak neki. Most azonban, hol látunk ilyeneket… A valós célkitűzésünk az lehet, hogy ne kerüljünk negatív sorozatba, és bennmaradjunk az élvonalban" - mondta a szakember.

NB I
22. forduló
Ferencváros–Lombard Pápa 4-0 (Leonardo 33. - 11-esből, Böde 35., Mateos 53. - 11-esből, Somália 75.)