Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az Arsenal edzője keményen kritizálta Arjen Robbent, a Bayern München holland szélsőjét, aki szerinte folyamatosan feldobja magát a pályán. Robben azzal válaszolt, hogy mindkét büntető jogos volt, amit a párharcban befújtak a javára.

Robben már az első meccsen is főszereplő volt, akkor az ő buktatása miatt a Bayern tizenegyest, Szczesny, az Arsenal kapusa piros lapot kapott, igaz, Alaba a kapufára lőtte a büntetőt. A visszavágón a holland szélső a második félidő elején Cazorla szorításában a földre került, de a visszajátszás azt mutatta, a norvég Moen bíró jól döntött, amikor nem fújt, mert nem volt kontakt a két játékos között.

A 91. percben aztán Robben az első meccshez hasonlóan újra büntetőt harcolt ki, de ez is jogosnak tűnt, akár a londoni, Koscielny eltalálta a lábát, igaz, Müller ugyanúgy kihagyta, ahogy Alaba.

0.45-nél látszik a videón a büntetőt megelőző eset:


Arsene Wenger, az Arsenal edzője a meccs után Robbent kritizálta, akiről azt mondta, hogy jól játszott, de inkább a műeséseivel tűnt ki. "Robben nagyon jó abban, hogy kihozza a maximumot a semmiből. Elismerem, hogy fantasztikus játékos, de az ő játékához a színészkedés is hozzátartozik, és ha belép az ellenfél elé, akkor rendszeresen lelassít, majd a földre kerül. Éppen erről beszéltem a viszavágó előtt, hogy ha a bíró már az első esetnél sárga lapot ad neki, akkor azzal megakadályozhatja, hogy a folytatásban is ezzel próbálkozzon. Nem szeretném a bíráskodást feszegetni, csak jó lenne, ha a játékvezető a megfelelő döntést hozná a pályán ilyen esetben" - morgott Wenger.

"Ha valaki igazán nagy edző, az elviseli a vereséget, és nem kezd el butaságokról panaszkodni. Egy híres edzőtől többet vár az ember ennél. Mindkettő megítélt tizenegyes jogos volt" - vágott vissza Robben.