Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egymás közt dönt a továbbjutásról a Bajnokok Ligája B csoportjában a Galatasaray és a Juventus. A 13 pontos Real Madrid már biztos nyolcaddöntős, kedd este a négypontos Galata csak egy győzelemmel előzheti meg a hatpontos Juvét. A találkozót nemcsak a tévében, hanem az Origón is követheti élő streamen. Az olasz bajnok mellett Megyeri Balázs csapata és a Leverkusen is jó eséllyel pályázik a nyolcaddöntőre.
Carlos Tevez és Andrea Pirlo, a Juventus játékosai Forrás: AFP/Robyn Beck

Roberto Mancini épp Torinóban mutatkozott be a Galata kispadján, az idegenbeli 2-2 reményt adhat a mostani csata előtt. Az 1998/99-es idényben Torinóban szintén 2-2, Isztambulban 1-1 lett az eredmény.

"Aggaszt, hogy a Juvénak egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz" - ismerte el Mancini a Tuttosportnak. "Európa legjobb csapatai közt vannak, évről évre fejlődnek, úgyhogy kemény lesz. Nekünk nyugodtnak kell maradnunk, és nem szabad kételkednünk magunkban."

Ezúttal is szoros a küzdelem, és ez nem csak üres szöveg, a tények is alátámasztják: a két kapus közel ugyanannyit védett eddig az idei BL-ben (Muslera-Buffon 11-10), a legjobb kiszolgálók ikszre állnak (Drogba-Pogba 2-2), de szoros a legjobb kapura lövők mutatója is (Drogba-Vidal 11-13).

Kulcsfigura lehet Carlos Tévez is, aki még a Manchester Citynél együtt dolgozott Mancinivel. Antonio Conte személyes beszélgetésen győzte meg a csatárt, hogy a Milan helyett a Juvét válassza. A zűrös természetű Tévez "még mindig meglepi" Contét, aki az argentinról elmondta: "hallottam róla ezt-azt, de én csak egy elkötelezett bajnokot látok."

Tévez ugyanakkor a BL-ben még adós a góllal - ebből is látszik, hogy kedd este minden statisztika csupán jelzésértékű lehet.

A Galatasaray-Juventus rangadóról akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. Később, a BL-idény minden szakaszában megtalálja az online streamet a Sport TV meccseiről.

Az olaszokén kívül még két csoportban nyitott a továbbjutás kérdése. A C csoportban a Megyeri Balázst foglalkoztató (de egy ideje nem játszató) Olimpiakosznak le kell győznie a vendég Anderlechtet a továbbjutásért. A Leverkusennek ugyanez nem elég idegenben a Sociedad ellen, azt is ki kell szurkolniuk, hogy a Sahtar ne nyerjen a már továbbjutott MU otthonában.

Keddi meccsek a BL-ben

A csoport

Manchester United (angol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45
Real Sociedad-Bayer Leverkusen 20.45

1. Manchester United 11 pont (már továbbjutott)
2. Sahtar Donyeck 8 pont
3. Bayer Leverkusen 7 pont
4. Real Sociedad 1 pont

B csoport

Galatasaray (török)-Juventus (olasz) 20.45
FC Köbenhavn (dán)-Real Madrid (spanyol) 20.45

1. Real Madrid 13 pont (már továbbjutott)
2. Juventus 6 pont
3. Galatasaray 4 pont (7-14)
4. FC Köbenhavn 4 (4-11)

C csoport

Benfica (portugál) - Paris Saint-Germain (francia) 20.45
Olimpiakosz (görög)-Anderlecht (belga) 20.45

1. Paris Saint-Germain 13 pont (már továbbjutott)
2. Olimpiakosz 7 pont (7-7)
3. Benfica 7 (6-7)
4. Anderlecht 1

D csoport

Bayern München (német)-Manchester City (angol) 20.45
Viktoria Plzen (cseh)-CSZKA Moszkva (orosz) 20.45

1. Bayern München 15 pont (már továbbjutott)
2. Manchester City 12 pont (már továbbjutott)
3. CSZKA Moszkva 3 pont
4. Viktoria Plzen 0 pont

Mindent egy helyen az Eb-ről