Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A belső védő az ő posztja, a válogatottban azonban kényszerből balhátvédet játszik Kádár Tamás, aki kíváncsian várja, mire lesz képes a hollandok sztárjai ellen.

"Nagyon várom már a hollandok elleni meccset, kíváncsi vagyok, mire leszek képek az olyan sztárok ellen, mint Robin van Persie vagy Arjen Robben. Videón majd biztosan megnézzük a mostani ellenfél korábbi találkozóit, de Robbenre nem lehet készülni. Mindenki mondja róla, hogy folyton csak a bal lábára cselez, de a BL-ben a Manchester City elleni rangadón például kifelé csinálta meg a cselt, és jobbal lőtt gólt Joe Hartnak" - mondta Kádár Tamás, a Diósgyőr védője.

Kádár klubcsapatában általában belső védőt játszik, a válogatottban azonban elsősorban balhátvédként számol vele Egervári Sándor, bár az észtek ellen legutóbb Guzmics Richárd párja volt a védelem közepén, és Laczkó Zsolt játszott a szélen.

Kádárnak önbizalmat adhat a diósgyőri rekordbeállítás Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

"Belül jobban érzem magam, az az én posztom, ott jobb teljesítményre vagyok képes. A válogatottban kényszerből játszom balhátvédet, mert a többi ballábas védő nem olyan gyors, mint én, de a kapitány is tudja, hogy belül szívesebben játszom, és lehet, a későbbiekben majd ott számol velem" - elemezgetett a 23 éves játékos.

Kádár szerint a masszív védekezésre, és az ebből indított ellencsapásokra épül majd a válogatott taktikája Amszterdamban, mert nem szabad azt a hibát elkövetniük, hogy a gyors és kreatív holland támadóknak sok helyet hagynak. A Zalaegerszegről induló, és Angliában is megforduló Kádár kipróbálta magát Hollandiában is, ahol fél idény alatt tizenegy meccset játszott a Rodában, mielőtt hazatért volna a Diósgyőrbe.

Kádár azt mondja, a védőknek elég nehéz dolga volt a Rodánál, mert a középpályás védekezés gyakorlatilag nem volt, így az ellenfelek gyakran átrohantak rajtuk, most viszont a nyári szerzemények miatt masszívabbnak kéne lennie a csapatnak, ennek ellenére kilenc meccsen így is tizenkilenc gólt kaptak.

Masszívan védekező és kontrákra építő magyar csapatra számít Hollandiában Forrás: AFP/Valery Hache

Kádárnak azonban már nem a kerkradei csapatnál, hanem Diósgyőrben kell a csatárokat leradíroznia, ez pedig elég jól megy mostanában neki is, és társainak is, mivel a miskolciak legutóbbi hat meccsüket megnyerték, ráadásul ami külön bravúr, ezeken gólt sem kaptak.

Szerinte a hatos győzelmi sorozattal harmincnégy éves klubrekordot beállító csapatnak az a titka, hogy a döcögösebb rajt után egyre jobban összerázódtak, és olyan versenyhelyzet van a csapatba kerülésért, amivel a játékosok egymást sarkallják egyre jobb teljesítményre.

Megfigyelhető egy olyan tendencia, hogy egyre több játékos tér haza az NB I-be, Kádár azért döntött úgy, hogy Diósgyőrben folytatja, mert nem volt jóban a Roda edzőjével, és nem akarta a válogatott tagságot kockáztatni azzal, hogy kikerül a kezdőből, és padozik Hollandiában. "23 éves vagyok, előttem még a jövő. Nyárig itthon szeretnék maradni, de a végcél az, hogy újra külföldön játsszak. Úgy látom, egyre több csapatban vannak jó külföldi játékosok az NB I-ben, és ezáltal a bajnokság és a meccsek színvonala is emelkedik".

Mindent egy helyen az Eb-ről