Vágólapra másolva!
Egervári Sándor szerint a márciusi, románok elleni meccs jó alapot ad ahhoz, hogy a magyar labdarúgó-válogatott önbizalommal telve várja a szeptemberi, bukaresti vb-selejtezőt.

Bár a magyar válogatottra augusztus 14-én még vár egy csehek elleni felkészülési mérkőzés, a szurkolók többsége már a szeptemberi, románok elleni vb-selejtezőt várja. Márciusban hazai pályán 2-2-re végzett a két csapat, akkor a magyar válogatott kétszer is vezetett, és a románok a 92. percben szerezték meg a második góljukat.

"A márciusi teljesítmény önbizalommal kell, hogy eltöltsön mindenkit, hiszen attól függetlenül, hogy a végeredmény nem kedvezően alakult, egyértelműen jobb teljesítményt nyújtottunk a vetélytársunknál. Azt pedig garantálhatom: Bukarestben, ha kell, az egész csapat támad, és ha a helyzet úgy hozza, mindenki védekezik" - nyilatkozta Egervári Sándor a Sport plusznak.

Egervári úgy látja, a csapat nem esélytelen a továbbjutásra, de elismerte, nem csak a második hely megszerzése, hanem a pótselejtező sikeres megvívása is nagyon nagy bravúr lenne.

A kapitány szerint Király Gábornak, Gera Zoltánnak, Hajnal Tamásnak vagy Szabics Imrének a mostani lehet az utolsó nagy lehetősége válogatott szinten, majd megemlítette, hogy a csapat zömét most már 25-26 éves játékosok alkotják.

A sérüléséből lassan visszatérő Gerára a szeptemberi két meccsen még nem, az októberi vb-selejtezőkön viszont már számítana Egervári, aki a csehek elleni meccsre behívta az újonc paksi Fiola Attilát, akinek szerinte nemzetközi szinten is érvényesülhet a gyorsasága. Egervári szerint nem volt afférja Juhász Rolanddal, aki a Kuvait elleni felkészülési meccs után azért morgott, mert a kapitány csak a hosszabbításban cserélte be.

"Kicsit fölfújták a dolgot, hiszen csupán annyi történt: másoknak is lehetőséget kívántam adni, s mivel Roli is végigcsinálta a felkészülést velünk, mindenképpen pályára szerettem volna küldeni. Örülök, hogy megnyugtatóan rendeződött a helyzete, és a formája is több mint megnyugtató" - nyilatkozta Egervári a Videoton védőjéről.

A kapitány a magyar kupacsapatok pocsék szerepléséről diplomatikusan nem akart nyilatkozni, annyit mondott csak, hogy nincs meg a kellő információja, hogy kijelenthesse, egy-egy klubnak miért nem sikerült jobban felkészülnie.