Vágólapra másolva!
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben semmiféle veszély nem fenyegeti a Puskás Ferenc Stadion látogatóit - írja közleményben a Nemzeti Sportközpontok. A hír szerint a középső karéj valóban állagromlást szenvedett, de úgyis csak az alsó karéj használható.

Az egyik kereskedelmi televízió birtokába került szakértői jelentés a stadion már régóta nem használt középső lelátójáról állapítja meg, hogy "hirtelen állagromlás" történt, amelyet valószínűleg az elmúlt hónapok "rendkívül viharos-szeles időjárása okozott".

Az állagromlást a Nemzeti Sportközpontok őrszolgálata észlelte július végén, a veszélyes területeket azonnal lekerítették. Az augusztus 2-án készült szakértői jelentésben vizsgált középső lelátórész, ismertebb nevén a középső karéj - a felső karéjjal együtt - már régóta nem használható.

A szerdai Magyarország - Izrael válogatott labdarúgó-mérkőzés, illetve a jövő hétfői atlétikai verseny idején a Puskás Ferenc Stadionban a terveknek megfelelően csak az alsó karéj lesz nyitva. Ezen a lelátórészen továbbra is teljesen biztonságos körülmények között szurkolhatnak a nézők. A lelátóhoz vezető beléptetési útvonalat is úgy jelölték ki a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Nemzeti Sportközpontok szakemberei, hogy azok ne érintsék a veszélyesnek nyilvánított területeket.

A Nemzeti Sportközpontok a hibák észlelése után haladéktalanul megkezdte az előkészítését azoknak a javítási, karbantartási munkáknak, amelyek célja a hibaelhárítás mellett a stadion befogadóképességének megnövelése.

Nemzeti Sportközpontok