Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Élő:
Vágólapra másolva!
Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint másfajta játékra lesz szüksége hétfőn a magyar labdarúgó-válogatottnak az erőfutballt játszó írek ellen, mint pénteken, Csehország idegenbeli legyőzésekor.

"Az írek ellen más játékkal kell előállnunk, reményeink szerint hazai pályán meghatározó támadófutballt tudunk majd mutatni egy rutinos, érett csapat ellen" - mondta a telki edzőtáborban tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján a szakvezető.

Hozzátette: védekezésben és labdaszerzésben sikerült előrelépnie csapatának, amely főképp ennek köszönheti prágai 2-1-es győzelmét, ugyanakkor megjegyezte, hogy az ellenfél kapuja előtt a vártnál kevesebb lehetőség adódott.

Egervári kiemelte, hogy a legutóbbi siker különösen értékes, mivel a szokásosnál több új labdarúgó tagja a keretnek. "Az írek minden meccsükön a hagyományos négy-négy-kettes felállást választják, Trapattoni hagyta kibontakozni a tradicionális ír erényeket, nem próbált a futballistákra erőltetni másfajta játékot, mint amit korábban megszoktak. Az írek egyik nagy erőssége, hogy rendkívül jók a párharcok és a fejpárbajok megnyerésében. Két masszív belső középpályásuk van, akik a védekezésben és a támadásban is képesek jól játszani, széleken pedig olyan szervezők szerepelnek, akik jól cseleznek, valamint pontosan adnak be a remekül fejelő ékeknek" - mondta a szövetségi kapitány az írekről, akiket segítője, Kenyeres Imre személyesen tekintett meg Dublinban, a bosnyákok elleni mérkőzésen, melyen az aktuális rivális 1-0-ra győzött.

Forrás: AFP/Peter Muhly
Robbie Keane az írek egyik legnagyobb sztárja

Az ír szakmai stáb tagjainak legutóbbi nyilatkozatai szerint Giovanni Trapattoni szakvezető a budapesti találkozót az Eb főpróbájának tekinti, ezért akik hétfőn a kezdőcsapatban kapnak helyet, azok várhatóan a horvátok elleni első Eb-meccsen is a pályán lesznek.

A magyar-ír mérkőzés hétfőn 20.30-kor kezdődik a Puskás Ferenc-stadionban.

Mindent egy helyen az Eb-ről