Vágólapra másolva!
A freestyle-világbajnok 43 másodperc alatt 39.7 métert tett meg sarokdekázással, legközelebb a foci-Eb nyitóünnepségén trükközget majd.

A 2011-ben világbajnoki címet nyert freestyle-focistánk, Kovács Péter séta közbeni sarokdekázás rekordot kísérelt meg. A mutatványt a hazai rekordbiztos, Sebestyén István felügyelte. A Városligeti Gyereknapon néhány perces látványos bemelegítés után, Felméri Péter humorista vezetésével Petike elkezdte a dekázást, amellyel folyamatosan haladt a kijelölt, 25 méteres pályán.

A helyszínt rajongó gyerekek biztosították, akik síri csendben nézték végig a mutatványt. Végül bőven túlhaladva a kijelölt célon Petike megdöntötte a rekordot: az összesített mérési adatok szerint 43 másodperc alatt 39,7 métert tett meg folyamatos sarokdekázás közben.

Forrás: Positive Communications
Forrás: Positive Communications

"Ilyen típusú rekord még nem született Magyarországon. Szívből gratulálok a sportolónak" - mondta Sebestyén István, hitelesítve a freestyler teljesítményét.

"Eredetileg 25 métert tűztem ki célul, amelyet bőven túlteljesítettem. Nagyon örülök, hogy első próbálkozásra sikerült a rekordot megdöntenem. A sarokdekázás a kedvenc trükkjeim egyike, ezért választottam ezt a rekordkísérletet. Az egy helyben állva dekázás unalmas a számomra, ráadásul abból már létezik Guiness-rekord, viszont eddig még senki nem indult el a labdával" - mondta a freestyler, aki minden nap gyakorol, átlagban három órát.

Az OTP Junior által felkarolt fiatal tehetség legközelebb a futball Európa-bajnokság nyitóünnepségén tart bemutatót, de a világversenyekre is készül, képviselve hazánkat.