Vágólapra másolva!
Banánt dobtak a VIP-páholyból Chris Sambára, az Anzsi Mahacskala játékosára a Lokomotiv Moszkva elleni meccsen. A dagesztáni klub közleménye szerint kongói játékosuk felvette a banánt, majd visszadobta, ez pedig szerintük a legmegfelelőbb reakció volt. A szintén anzsis Roberto Carlost már kétszer érte ugyanilyen rasszista támadás Oroszországban, ahol 2018-ban focivébét rendeznek majd.


"Nagyon elszomorít, hogy a szintén a lelátón ülő gyerekek előtt történt mindez, rossz példa ez előttük. Igyekszem nem gondolni rasszizmusra, szeretném azt gondolni, hogy globálisan nem létezik ilyen probléma. Talán tévedek, de szeretnék hinni ebben" - nyilatkozta Samba.

"Nem láttam semmit. Ez nem történt meg, és nem is történhetett, mert láttam, hogyan viselkednek a szurkolóink: példaértékűen biztatták a csapatot" - magyarázta a Lokomotiv elnöke, Olga Szmorodszkaja.

"Felhívnám az emberek figyelmét, hogy minden banános történet egy klub, az Anzsi körül zajlik, de eddig senki nem látott semmit. Ha valóban történt ilyesmi, akkor titokban történt. Egészében véve provokációnak tűnik, rasszistának akarják feltüntetni a klubunkat" - tette hozzá az elnöknő.