Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Tizenhat évvel a legutóbbi, botrányos összecsapás után lehet, ismét megmérkőzik egymással az angol és az ír labdarúgó-válogatott Dublinban.

"Két éve már tárgyaltunk egy ilyen mérkőzésről, de akkor az angolok nem vállalták a mérkőzést, nem találtunk megfelelő, szabad időpontot a naptárban. De most úgy vélem, Anglia elfogadja a kérésünket" - nyilatkozta Giovanni Trapattoni, az írek menedzsere. "Játszottunk már Franciaországgal, Olaszországgal, Horvátországgal, Oroszországgal, hamarosan találkozunk a németekkel, azaz a nagycsapatok felével már összemértük erőnket."

A mérkőzés a szakvezetők szempontjából is különleges élményt nyújtana, hiszen az angolok kispadján Trapattoni és segítője, Marco Tardelli honfitársa, Fabio Capello ül.

"Miért ne lehetne barátságos mérkőzést játszani az angolok ellen? Az Európa-bajnokság előtt mindklét válogatottnak hasznára válhatna" - tette hozzá Tardelli.

Anglia a csoportküzdelmek során kvalifikálta magát a viadalra, míg Írországra még vár egy észtek elleni pótselejtező-visszavágó, amely a tallinni 4-0-s siker után minden bizonnyal csupán formalitás lesz.

Az 1995-ös, dublini összecsapás a 27. percben félbeszakadt, miután az angol huligánok tombolni kezdtek. Az írek szövetségi kapitánya, Jackie Charlton akkor úgy nyilatkozott, sok minden látott már pályafutása során, de ilyen értelmetlen botrányt még soha.

Mindent egy helyen az Eb-ről