Vágólapra másolva!
Az Internazionale meglehetősen eseménydús téli szüneten van túl, hiszen közvetlenül karácsony előtt menesztette edzőjét, Rafa Benítezt, akinek a helyére a városi rivális volt trénere, a brazil Leonardo került. Nem várja könnyű feladat, hiszen rengeteg a sérült, és a csapat brazil kapusa, Júlio César is kidőlt a sorból, így nincs kizárva, hogy a milánóiak megpróbálnak egy kapust igazolni januárban.

Júlio César ebben az idényben már meglehetősen sokat hiányzott, és sérülékenysége bizony gondot okoz az Internek. A klub a nyáron ugyan leigazolta a Sampdoria kapusát, Luca Castellazzit, ám úgy vélik, hogy nem ártana még egy bármikor bevethető kapus a keretbe, a harmadik számú kapus ugyanis nem más, mint a 38 éves Paolo Orlandini, aki öt és fél év alatt mindössze négy bajnokin védett.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint felmerült annak a lehetősége, hogy már most megszerezzék a Bolognából Emiliano Vivianót, akinek a játékjoga félig az Interé. A 25 éves játékos már az olasz válogatottban is bemutatkozott, azonban a hírek szerint nem szeretne az idény közben klubot váltani. Az Inter másik lehetősége a szintén válogatott Federico Marchetti, aki papíron ugyan a Cagliari futballistája, ám az ősszel egyetlen meccsen sem védett a szicíliaiaknál, mivel nem tudott megegyezni a klubbal szerződésének a meghosszabbításáról.

További átigazolási hírek:
Az Olympique Lyon jobbhátvédje, Anthony Réveillere 2013-ig meghosszabbította szerződést. A Wolfsburg állítólag a Werder Bremen osztrák csatárával, Marko Arnautoviccsal pótolná Edin Dzekót. Az Aston Villa szeretné kölcsönvenni a Tottenham Hotspur mellőzött jobbhátvédjét, Kyle Walkert. A Sparta Praha szlovák középpályása, Juraj Kucka a Genoába tart.

www.global-soccer.eu